Ce distruge statul, clădeşte HoReCa! Breasla Cârciumarilor, din Braşov, prepară şi împarte, gratuit, mâncare caldă producătorilor locali din piaţă

  • Producătorii locali sunt ţinuţi în frig din cauza deciziilor luate de guvernanţi
  • Breasla cârciumarilor, formată din antreprenori HoReCa din Braşov, le duce celor din piaţă mâncare caldă şi ceai
  • Costi şi-a închis localul, dar vrea să susţină producătorii locali de la care îşi cumpăra produse
  • Tanti Mariana, de la taraba cu legume, savurează mâncare făcută de cele mai renumite restaurante din oraş
14225 afișări
Imaginea articolului Ce distruge statul, clădeşte HoReCa! Breasla Cârciumarilor, din Braşov, prepară şi împarte, gratuit, mâncare caldă producătorilor locali din piaţă

Ce distruge statul, clădeşte HoReCa! Breasla Cârciumarilor, din Braşov, prepară şi împarte, gratuit, mâncare caldă producătorilor locali din piaţă

Antreprenorii din Braşov, uniţi în Breasla Cârciumarilor, gătesc mâncare caldă şi o împart producătorilor locali care îngheaţă în piaţă. De aici se aprovizionează şi vor să îi susţină. Pia, proprietara restaurantului Next Door, din centrul istoric, a pregătit împreună cu alţi colegi, de la alte localuri, peste 40 de porţii de supă cremă de rădăcinoase, porc la tavă cu pilaf şi chec cu nucă şi glazură de scorţişoară.

„Noi toţi facem ce putem ca să extragem momente cât mai frumoase în fiecare zi. Funcţionam doar pe delivery şi, momentan, lucrăm doar patru persoane, inclusiv eu. Toată lumea este într-o perioadă extrem de grea, dar pentru ei care depind în mare măsură de restaurante. Este foarte greu”, spune Pia Krauss.

Costi şi-a închis localul Opus 9, dar a venit să ajute. E în asentiment cu cei afectaţi de deciziile guvenanţilor.

În centrul istoric al Braşovului s-au închis deja 4 localuri.

„Cheltuielile sunt mult mai mari pe partea de curent şi chirii. A fost o decizie nu plăcută, dar necesară să închidem. Nu are conotaţie financiară, pe noi ne costă aceste lucruri, dar atâta timp cât suntem închişi putem face ceva pentru semenii noştri. Un ajutor pe care îl acordăm acestor oameni loviţi de deciziile Guvernului. Noi de aici ne luăm legumele, fructele pentru unităţile noatre şi am zis dacă ne-au ajutat atâta timp e momentul  să îi ajutăm şi noi”, explică Costel Bertea.

„În ciuda faptul că e frig afară.. e foarte bine, ne mai încălzeşte puţin şi ne înveseleşte. O supă cremă foarte bună şi un pilaf. Noi suntem producători de la Giurgiu. Ceapă, vinete, gogoşari”, spune Mariana Boga, una dintre femeile din piaţă care a primit mâncare de la Breasla Cârciumarilor.

În Braşov aproximativ 300 de producători locali şi comercianţi îşi vând produsele în frig. Pieţele au fost decoperate, iar doi dintre pereţi eliminaţi, pentru a fi ventilată zona.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici