Ce întrebări i-au propus lui Iohannis, pentru REFERENDUM, cei doi deţinuţi politic/ Preşedintele neagă afirmaţia lui Eugen Nicolicea

Foştii deţinuţi politic Ioan Muntean şi Marin Iancu i-au propus preşedintelui Klaus Iohannis, vineri, la consultările de la Palatul Cotroceni, două întrebări pentru referendumul pe care şeful statului a anunţat că-l va declanşa la alegerile europarlamentare.

3106 afișări
Imaginea articolului Ce întrebări i-au propus lui Iohannis, pentru REFERENDUM, cei doi deţinuţi politic/ Preşedintele neagă afirmaţia lui Eugen Nicolicea

Ce întrebări i-au propus lui Iohannis, pentru REFERENDUM, cei doi deţinuţi politic

"După discuţiile tehnice pe tema referendumului, preşedintele a stat de vorbă cu cei doi foşti deţinuţi politici, care au adresat şi o sugestie de întrebare:

Fraţi români, este moral, legal şi constituţional ca la 30 de ani după Revoluţia sângeroasă anticomunistă din decembrie '89 să se tolereze în funcţii înalte de conducere foşti torţionari?

E normal ca la 30 de ani după căderea regimului opresiv comunist, foştii deţinuţi torţionari să fie promovaţi în funcţii gigantice de conducere?", au fost sugestiile de întrebări propuse de foştii deţinuţi preşedintelui Klaus Iohannis, după cum a anunţat deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut vineri, ultimele consultări pe tema situaţiei în justiţie, cu social-democraţii. Tot vineri, au fost invitaţi şi reprezentanţii ALDE, însă preşedintele partidului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că membrii formaţiunii nu vor participa la discuţii, motivând că i se pare deplasat să meargă la consultări depsre justiţie când Iohannis nu vrea să îl revoce pe procurorul general Augustin Lazăr.

Iohannis neagă că foştii deţinuţi politici i-au transmis întrebări pentru referendum

Klaus Iohannis a declarat, într-o întâlnire informală cu presa, că foştii deţinuţi politici, Ioan Muntean şi Marin Iancu, nu i-au prezentat întrebările despre tolerarea în funcţii de conducere a unor foşti torţionari, aşa cum a afirmat deputatul PSD Eugen Nicolicea, care a participat la consultări.

Ulterior consultărilor de vineri, Iohannis a spus că din delegaţia PSD au făcut parte doi foşti deţinuţi politici cu care a discutat şi a auzit două poveşti de viaţă cutremurătoare. El însă a acuzat PSD că a încercat în mod jalnic să îi folosească pe cei doi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici