CE lansează înscrierile pentru 36.000 de permise de călătorie gratuite pentru tineri

Comisia Europeană lansează miercuri rundă de înscrieri de toamnă din cadrul iniţiativei DiscoverEU, în urma căreia 36 000 de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie pentru a explora Europa.

344 afișări
Imaginea articolului CE lansează înscrierile pentru 36.000 de permise de călătorie gratuite pentru tineri

CE lansează înscrierile pentru 36.000 de permise de călătorie gratuite pentru tineri

Înscrierile se vor încheia miercuri, 18 octombrie. Pentru a putea câştiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitaţi să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări şi la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în cazul scorurilor egale).

Candidaţii selectaţi născuţi în perioada 1 ianuarie 2005-31 decembrie 2005 vor putea călători în Europa timp de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 martie 2024 şi 31 mai 2025.

Runda de înscrieri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările terţe asociate la programul Erasmus+, şi anume Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia.

„Tinerii reprezintă prezentul şi viitorul Uniunii Europene. Tocmai de aceea, oportunitatea de a descoperi Europa gratuit, cu trenul, este o şansă unică pentru tinerii români de a explora diversitatea noastră europeană bogată. Astăzi, se lansează o nouă rundă de înscrieri în programul DiscoverEU, unul dintre cele mai atractive programe ale UE pentru tineri. Sunt oferite 36000 de permise de călătorie gratuite cu trenul. După ce peste 9700 de tineri români au beneficiat, în cadrul ediţiilor anterioare, de un astfel de permis, chiar ei ne-au transmis cât de importantă a fost această experienţă pentru dezvoltarea lor personală. Aşadar, îndemn toţi tinerii născuţi în 2005 să profite de această oportunitate şi să aplice pentru şansa de a câştiga un bilet în aventura DiscoverEU!”, a declarat Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Participanţii vor putea descoperi itinerariul noului Bauhaus european, lansat în ianuarie 2023. Scopul său este de a-i inspira pe tineri atunci când îşi aleg destinaţiile şi de a sensibiliza opinia publică cu privire la cât este de important să facem din Uniunea Europeană un loc „frumos, sustenabil, pentru toţi”. Participanţii vor continua, de asemenea, să beneficieze de iniţiativele lansate în 2022 în cadrul Anului European al Tineretului, precum „Tineretul descoperă cultura datorită DiscoverEU în 2022” şi Itinerarul cultural DiscoverEU. Acesta din urmă combină destinaţii şi sectoare culturale diverse, incluzând arhitectura, muzica, artele frumoase, teatrul, moda, designul şi altele.

Călătorii DiscoverEU pot vizita Capitalele Europene ale Culturii, destinaţii adăugate pe prestigioasa listă a patrimoniului mondial UNESCO sau locuri care deţin marca patrimoniului european. Ei se pot opri şi în oraşe cărora li s-a acordat eticheta Access City Award. Acestea sunt oraşe care au depus toate eforturile pentru a deveni mai accesibile pentru toţi, indiferent de vârstă, mobilitate sau abilităţi.

Beneficiarii se vor bucura în continuare de avantajele unui card de reduceri cuprinzând peste 40 000 de posibilităţi de reduceri pentru transport public, activităţi culturale, cazare, alimente, sporturi şi alte servicii disponibile în ţările eligibile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici