CE recomandă o mai bună colaborare a ANI cu celelalte autorităţi administrative şi judiciare

Comisia Europeană recomandă uniformizarea practicii comisiilor de cercetare a averilor, pentru a trata eficient cauzele, precum şi îmbunătăţirea cooperării între Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi celelalte autorităţi administrative şi judiciare, "în special în domeniul achiziţiilor publice".

88 afișări

În capitolul privind integritatea din raportul de monitorizare dat publicităţii miercuri la Bruxelles, reprezentanţii Comisiei Europene (CE) recomandă Bucureştiului "dovedirea unui istoric de sancţiuni prompte şi disuasive din partea autorităţilor administrative şi judiciare în ceea ce priveşte incompatibilităţile, conflictele de interese şi confiscarea bunurilor a căror provenienţă nu poate fi justificată, ca urmare a constatărilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI)".

CE are o recomandare şi în ceea ce priveşte activitatea comisiilor de cercetare a averilor de pe lângă Curţile de Apel, dorind "măsuri pentru uniformizarea practicilor" acestora şi pentru asigurarea unei abordări eficiente ale cazurilor, "fără a aduce atingere hotărârii instanţei".

Bruxelles-ul recomandă totodată îmbunătăţirea cooperării dintre ANI şi alte autorităţi administrative şi judiciare, "în special în domeniul achiziţiilor publice". ANI ar trebui, totodată, sa-şi îmbunătăţească şi capacitatea de investigare, prin actualizarea sistemului de informare şi prin evaluări ale riscurilor "clar orientate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici