Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână

Mediafax.ro vă prezintă principalele evenimente care au avut loc în weekendul 8-9 noiembrie.

945 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână

Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână (Imagine: Dan Horia Tautan/Mediafax Foto)

Tudor Pendiuc şi trei oameni de afaceri, arestaţi preventiv. Fiica primarului, cercetată sub control judiciar

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă a primarului din Piteşti, Tudor Pendiuc, şi a trei oameni de afaceri acuzaţi în dosarul de corupţie, în timp ce fiica edilului şi o altă persoană vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar.

Băsescu: Dezbaterea Ponta-Iohannis să se desfăşoare la Palatul Cotroceni. Reacţia candidaţilor

Preşedintele Traian Băsescu a propus, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă, ca dezbaterea între candidaţii în alegerile prezidenţiale Victor Ponta şi Klaus Iohannis să se desfăşoare la Palatul Cotroceni. Potrivit comunicatului, Băsescu a luat notă despre faptul că cei doi candidaţi şi echipele lor de campanie "nu pot conveni asupra unui loc neutru", în care să se desfăşoare dezbaterea/dezbaterile dintre candidaţii pentru funcţia de preşedinte al României.

Mitinguri de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota. Sute de protestatari din Capitală au mers la sediul MAE. La Timişoara, un om a fost ridicat de Poliţie - FOTO

Peste 5.000 de persoane (după estimările Jandarmeriei şi Poliţiei, peste 10.000 după estimările organizatorilor) au participat, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale, oamenii scandând şi lozinci împotriva lui Victor Ponta şi cerând demisia acestuia. Mitinguri de solidaritate s-au desfăşurat şi la Bucureşti, Timişoara, Oradea, Iaşi şi Constanţa.

Confruntări intense de artilerie la Doneţk. Rebelii au primit întăriri

Armament greu a fost adus duminică la Doneţk, bastionul separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, unde bombardamentele au atins o intensitate neobişnuită în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe fondul unor temeri cu privire la o nouă ofensivă, relatează AFP.

Mii de baloane au fost eliberate la Berlin, marcând demolarea Zidului în urmă cu 25 de ani - FOTO

Mii de baloane s-au ridicat duminică seara spre cerul Berlinului, pe fundalul Odei Bucuriei lui Beethoven, în uralele mulţimii, un final spectaculos al unui weekend care a marcat 25 de ani de la demolarea Zidului Berlinului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici