Ce şcoli vor trece la cursuri online începând de săptămâna viitoare? Declaraţiile ministrului Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că toate unităţile de învăţământ în care rata de vaccinare este sub pragul de 60%, aflate în localităţi cu incidenţa peste 3 la mie, vor face cursuri online începând de săptămâna viitoare.

6903 afișări
Imaginea articolului Ce şcoli vor trece la cursuri online începând de săptămâna viitoare? Declaraţiile ministrului Educaţiei

Ce şcoli vor face cursuri online începând de săptămâna viitoare? Declaraţiile ministrului Sorin Câmpeanu

Ministrul Cîmpeanu a oferit exemplul oraşului Bucureşti unde cele mai multe şcoli au depăşit rata de vaccinare de 60%, iar celelalte se află aproape de nivelul menţionat.

„În Bucureşti din cele 655 de unităţi de învăţământ, la ultima raportare 57 de unităţi erau sub 60%, unele destul de aproape de 60%. Este suficient ca o singură persoană pe parcursul acestei săptămâni, angajată a acelei şcoli să se vaccineze pentru a depăşi pragul de 60%”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Conform procedurii, modul de organizare a cursurilor este stabilit în fiecare zi de vineri.

„Dacă însă în ziua de luni cu raportare la ziua de vineri nu va fi depăşită rata de vaccinare de 60% şi localitatea are o incidenţă de peste 3 la mie, din păcate în acea şcoală luni cursurile încep online. Până vineri mai vedem ce se poate face”, a precizat Cîmpeanu.

În prezent, circa 3.000 de unităţi de învăţământ din România au o rată de vaccinare sub 60%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici