Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate în alte ţări cu vaccinuri nerecunoscute de România?

Românii care s-a vaccinat în alte ţări cu vaccinuri nerecunoscute de autorităţile române, cum ar fi Sinovac sau Sputnik, sunt considerate persoane cu istoric de trecere prin boală şi se pot revaccina cu schema completă, spune coordonatorul CNCAV, col. Valeriu Gheorghiţă.

2689 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate în alte ţări cu vaccinuri nerecunoscute de România?

„Persoanele vaccinate în afara ţării cu vaccinuri de neautorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului - Sinovac, Sputnik etc. - acestea nu sunt recunoscute şi folosite în România. În aceste situaţii, la cerere, persoanele se pot revaccina, deci practic îşi reiau schema de vaccinare, după minim 30 de zile de la completarea schemei efectuate cu acele tipuri de vaccin. Practic, se pleacă de la principiul unei persoane care are istoric de trecere prin boală şi se poate vaccina cu schema completă”, spune Valeriu Gheorghiţă.

El spune că autorităţile au primit mai multe solicitări de la persoane vaccinate în alte ţări cu vaccinuri nerecunoscute.

„Am luat această decizie pentru că am primit mai multe solicitări în acest sens de la persoane vaccinate în alte ţări cu vaccinuri neautorizate şi nerecunoscute în Romania si faţă de care încă nu avem suficiente date de eficacitate şi eficienţă. Atunci este absolut firesc ca aceste persoane să poată beneficia de vaccinare cu vaccinurile autorizate şi recunoscute în România”, conchide coordonatorul CNCAV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici