Ce sporturi extreme merg pe vreme rea şi cât costă

Bungee jumping, rafting, parapantă, escaladă, tiroliană, mountain bike - sunt sporturi pe care le poţi face şi acum, dacă ai un concediu întârziat. La bungee sosesc şi turişti de 65 de ani, iar cursele de off road vin, toamna, ca o mănuşă.

96 afișări
Imaginea articolului Ce sporturi extreme merg pe vreme rea şi cât costă

Ce sporturi extreme merg pe vreme rea şi cât costă (Imagine: www.gandul.info)

Dacă i-ai lua la numărat pe muşterii de bungee jumping din perioada asta, nici n-ai zice că s-au terminat concediile. Ba uneori, pe la Cheile Râşnoavei apar la fel de mulţi săritori ca şi în vară. Vor să intre în iarnă cu bateriile pline şi profită de ultima strigare la sporturi extreme, până nu dau viscolul şi zăpada.

Ba uneori vin la sărituri chiar şi pensionari la 65 de ani. "Deocamdată se face bungee jumping foarte bine, mai ales că a sosit şi lumea din concedii. Singurele condiţii sunt să nu fie afară sub cinci grade Celsius şi să nu bată vântul puternic. Instalaţia noastră de cablu are 160 de metri, dar depinde; un om de 90 de kilograme va avea o cădere de 100 de metri, în funcţie de cât de cald este afară şi de cum bate vântul. Căci temperatura influenţează coarda elastică. Temperaturile de acum, de pildă, nu sunt deloc rele pentru sărituri. Însă ideal este să sari în condiţii de vreme bună, să nu bată vântul, ci să ai un calm atmosferic total", ne-a explicat Bogdan Bojă, administratorul instalaţiei de bungee jumping de la Cheile Râşnoavei.

Citeşte mai multe despre sporturile extreme care merg pe vreme rea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici