Ce spun specialiştii despre valul trei al pandemiei de Covid-19 în România

  • România este în pragul valului trei de infectări cu Covid-19
  • Tulpina britanică circulă în toată ţara şi din martie ar urma să fie o creştere a numărului de cazuri
  • Experţii cred că noul val va putea fi ţinut sub control
9656 afișări
Imaginea articolului Ce spun specialiştii despre valul trei al pandemiei de Covid-19 în România

Ce spun specialiştii despre valul trei al pandemiei de Covid-19 în România

Numărul de cazuri de Covid-19 este în creştere. Ieri am avut aproape 3.400, cel mai mare număr de teste pozitive din ultimele cinci săptămâni. Medicii vorbesc deja despre al treilea val al epidemiei, mai ales că tulpina britanică este în circulaţie în întreaga ţară.

„Dacă măsurile existente în acest moment sunt respectate, iar vaccinarea se accelerează, atunci se va întâmpla ceea ce spun eu, creşterea numărului de cazuri va putea fi controlată”, consideră Adriana Pistol, directoarea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Medicul Adrian Marinescu spune că, foarte probabil, nu vom ajunge la un număr atât de mare de cazuri ca în toamnă. 

„Eu nu cred ca va fi exact ca valul 2. Nu de asemenea impact. Probabil ca vor fi creşteri, cum se întâmplă deja în Europa, dar vor fi creşteri ţinute sub control pentru că avem experienţă acum. Este o creştere, dar deocamdată este sub control.

Se va spune că testăm puţin şi că de asta nu ne dam seama care este realitate. Este adevărat, dar cei cu forme severe oricum ajung la spital şi se vede la terapie. Oamenii nu stau acasă când au forme severe”, explică Adrian Marinescu.

Epidemiologul Octavian Jurma spune că numărul de cazuri va creşte şi la noi, atunci când jumătate din cei infectaţi vor fi purtători ai tulpinii britanice.

„Şi cum tulpina a fost detectata în ianuarie înseamnă că, dacă păstrăm acelaşi pattern de dislocare a tulpinii vechi, peste 50% din cazuri vor fi cu tulpina britanica din martie şi tot din martie ar trebui să vedem o creştere abruptă. Această tulpină circulă mai uşor prin intermediul copiilor şi tinerilor”, spune epidemiologul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici