Ce spune un specialist român care a fost la Cernobîl despre radiaţii şi alimentele predispuse la contaminare - VIDEO

Specialistul român Constantin Milu vorbeşte într-un interviu despre experienţa sa de la Cernobil, unde a fost chemat în Uniunea Sovietică pentru a-şi pune expertiza la dispoziţia autorităţilor de acolo, în lupta cu radiaţiile nucleare, potrivit www.incont.ro.

281 afișări
Imaginea articolului Ce spune un specialist român care a fost la Cernobîl despre radiaţii şi alimentele predispuse la contaminare - VIDEO

Ce spune un specialist român care a fost la Cernobîl despre radiaţii şi alimentele predispuse la contaminare

Constantin Milu era angajat al Institutului de Sănătate Publică atunci când a fost convocat, la sfârşitul lunii aprilie, în 1986 pentru a cerceta efectele exploziei de la Cernobîl în România.

O comisie specială a zburat de urgenţă în acele zone ale ţării în care radiaţia crescuse brusc.

"Cu unul din avioanele personale ale lui Ceauşescu, de capacitate mică, am plecat la Iaşi să elucidăm dacă este o valoare mare sau dacă nu există niciun nivel de poluare radioactivă. Valoarea de radiaţii a fost mare, crescută de zeci de ori faţă de valoarea obişnuită", îşi aminteşte Constantin Milu care este, în prezent, preşedintele Societăţii Române de Radioprotecţie.

Ulterior a inventariat localităţile cele mai expuse radiaţiei. A stabilit că aceasta a crescut în mod alarmant acolo unde a plouat atunci când norul radioactiv trecea pe deasupra României.

Citeşte mai multe despre experienţa lui Constantin Milu la Cernobîl pe www.incont.ro.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici