Cea mai bună asistentă medicală din lume este o tânără din Kenya

Anna Qabale Dubaa (31 de ani) a câştigat în faţa a peste 24.000 de candidaţi şi candidate la marele premiu pentru asistenţi şi asistente.

1229 afișări
Imaginea articolului Cea mai bună asistentă medicală din lume este o tânără din Kenya

FOTO Aster Guardians

Tânăra spune că „nu are cuvinte”, după ce a aflat că a câştigat titlul, care vine la pachet şi cu un premiu de 250.000 de dolari, conform BBC.
 
Asistenta medicală re un master în Epidemiologie şi a creat o fundaţie care ajută fete şi mame. 

Anna Qabale: „Am scăpat de căsătorie forţată la vârsta de 14 ani”

Anna Qabale Dubaa povesteşte că ea este singura fată cu o diplomă universitară în satul ei, Torbi, şi, totodată, singura fată care are mai mult de patru clase în familia sa cu 19 copii. 
 
Colegii săi o descriu ca fiind o femeie extrem de muncitoare şi empatică. Este asistentă, iar în timpul liber se ocupă de şcoala pe care a înfiinţat-o în satul ei, în nordul regiunii Marsabit.
 
La şcoala înfiinţată de ea, părinţii învaţă despre sănătate sexuală şi reproductivă şi problema mutilării genitale feminine sau a căsătoriilor timpurii, apărate înfierat ca „obiceiuri culturale”. „Acest premiu mă va ajuta să extind şcoala pe care o am, să pot construi şi în restul ţării”, spune câştigătoarea titlului de „cea mai bună asistentă din lume”.
 
Deşi mutilarea genitală feminină este ilegală în Kenya, circa 91% din fetiţe şi tinere femei sunt supuse acestei practici inumane.
 
„Mă pasionează domeniul educaţiei. După ce am văzut ce importantă e şcoala, am decis să revin acasă şi să-i ajut pe restul”, spune aceasta într-un interviu pentru BBC. 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici