Cea mai mare expoziţie outdoor de benzi desenate din România explorează „frica în istorie”

Expoziţia outdoor reuneşte lucrările realizate pentru Festivalul Internaţional de Benzi Desenate Istorice Braşov 2021: 39 de benzi desenate istorice, cu 198 de planşe, realizate de 42 de autori din România, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru şi Polonia.

440 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare expoziţie outdoor de benzi desenate din România explorează „frica în istorie”
Expoziţia este prezentă în Piaţa Ovidiu, în faţa Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, până la sfârşitul lunii august 2022. 
 
„Trăim vremuri în care frica de moarte îşi arată supremaţia covârşitoare. Pentru prima oară de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, tema morţii a cuprins întreaga lume, trasând zi după zi caracteristicile spaţiului public şi chiar ale celui privat. Viaţa noastră s-a schimbat fulgerător, dramatic, înfricoşător. Frica de moarte a pus pentru mulţi viitorul Lumii într-o nouă cumpănă. În contextul crizei actuale, confruntată cu şocul social, economic, politic şi cultural provocat de pandemia de COVID-19 şi, apoi, de războaiele de la graniţele României, recursul la partea întunecată a istoriei oferă înţelesuri şi speranţă. De aici şi oportunitatea tematicii «Frica în Istorie» pentru o expoziţie de benzi desenate istorice”, transmit organizatorii.
 
 
„Portofoliul de benzi desenate a fost dominat, şi este de înţeles motivul, de subiecte inspirate din bolile care au ucis milioane de oameni (ciuma, gripa spaniolă, COVID-19), dar şi de furia cu care omenirea s-a autodistrus prin războaie, regimuri dictatoriale şi «psihoze colective». Unul dintre artişti şi-a încheiat banda desenată întrebând ce frică ne este dat să trăim în viitorul apropiat. Apelul la istorie ne poate ajuta să imaginăm mai multe răspunsuri, dar pentru noi, respectând misiunea Festivalului Internaţional de Benzi Desenate Istorice Braşov, în mod clar, trecutul rămâne timpul de cercetat pentru benzile desenate şi unica sursă de inspiraţie şi pentru tematicile ediţiilor viitoare”, spune Nicolae Pepene, directorul Festivalului, managerul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov. 
 
Expoziţia ,,Frica în Istorie”, cea mai mare expoziţie outdoor de benzi desenate organizată până în prezent în România, a mai fost prezentată în Piaţa Sfatului din Braşov, în Bucureşti, la Biblioteca Naţională a României, şi în centrul istoric al oraşului Deva. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici