Cea mai scăzută temperatură din această dimineaţă: - 24 grade Celsius la Negreşti, judeţul Vaslui

Cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 24 de grade Celsius, s-a înregistrat, sâmbătă dimineaţă, în oraşul vasluian Negreşti, fiind pentru a treia oară în ultima săptămână în care această localitate este "polul frigului" din România.

382 afișări
Imaginea articolului Cea mai scăzută temperatură din această dimineaţă: - 24 grade Celsius la Negreşti, judeţul Vaslui

Cea mai scăzută temperatură din această dimineaţă: - 24 grade Celsius la Negreşti, judeţul Vaslui (Imagine: Ionel Iancu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie, cea mai scăzută temperatură din ţară din cursul dimineţii de sâmbătă a fost înregistrată la Negreşti, judeţul Vaslui, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 24 de grade Celsius.

Tot la ora 9.00, în municipiul Vaslui, temperatura înregistrată de Staţia Meteo a fost de minus 22 de grade Celsius.

De altfel, în ultima săptămână, oraşul vasluian Negreşti este pentru a treia oară "polul frigului" în România, în acest interval fiind înregistrate temperaturi de minus 27, respectiv minus 24 de grade Celsius.

Temperaturile din aceste zile înregistrate în Negreşti se apropie şi de recordul absolut al valorilor negative înregistrate în judeţul Vaslui, respectiv minus 32 de grade, consemnată tot la Negreşti, în 20 februarie 1954.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici