Cea mai SCĂZUTĂ temperatură din această toamnă în ţară, la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în această toamnă în ţară, minus 0,1 grade Celsius, a fost consemnată, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc.

372 afișări
Imaginea articolului Cea mai SCĂZUTĂ temperatură din această toamnă în ţară, la Miercurea Ciuc

Cea mai SCĂZUTĂ temperatură din această toamnă în ţară, la Miercurea Ciuc (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Meteorologul Tanko Karoly de la staţia Miercurea Ciuc a declarat, corespondentului MEDIAFAX că în jurul orei 6.30 s-a înregistrat o temperatură de minus 0,1 grade Celsius, cea mai mică din actualul sezon.

Meteorologul Pal Emeric de la Centrul Meteo Târgu Mureş a confirmat că temperatura înregistrată la Miercurea Ciuc a fost cea mai scăzută din ţară, în această toamnă.

"La Miercurea Ciuc s-a înregistrat minima naţională de astăzi (joi - n.r.), de minus 0,1 grade Celsius", a spus Pal Emeric.

Temperaturi scăzute au fost înregistrate şi în alte localităţi din Harghita: 1 grad Celsius la Joseni, 2 grade la Bucin şi 3 grade Celsius la Topliţa.

Cea mai ridicată valoare termică din judeţ, de 5,7 grade Celsius, a fost consemnată la Staţia Meteorologică din Odorheiu Secuiesc.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita a fost de minus 10 grade Celsius, în anul 1977, maxima absolută a lunii - 33,8 de grade - fiind consemnată în 1952.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici