Ceaţă densă în Argeş, Ilfov, Buzău şi Ialomiţa

Ceaţă densă se înregistra în judeţele Argeş, Ilfov, Buzău şi Ialomiţa, a informat, joi dimineaţa, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), care a emis o avertizare de Cod galben de fenomene meteorologice periculoase.

312 afișări
Imaginea articolului Ceaţă densă în Argeş, Ilfov, Buzău şi Ialomiţa

Ceaţă densă în Argeş, Ilfov, Buzău şi Ialomiţa (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, având în vedere avertizarea cod galben de fenomene meteorologice periculoase pentru ceaţă densă în judeţele Argeş, Ilfov, Buzău şi Ialomiţa, atenţionează cu privire la pericolul pe care acest fenomen îl reprezintă pentru circulaţia rutieră.

"Există ceaţă densă pe drumurile naţionale din judeţele amintite, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 30 de metri. În acest context, reamintim obligaţia pe care o au, potrivit legii, conducătorii auto, atunci când întâlnesc sectoare de drum pe care vizibilitatea este sub 100 de metri: trebuie să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de kilometri pe oră în localităţi şi 50 de kilometri pe oră în afara acestora. Evident că limitele de viteză trebuie să scadă în funcţie de condiţiile concrete din trafic", precizează Infotrafic.

Poliţiştii arată că pentru evita implicarea în evenimente rutiere, şoferii să utilizeze luminile de întâlnire şi ceaţă pe toate categoriile de drumuri; să evitate efectuarea depăşirilor, care în asemenea condiţii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase; să mărească distanţa de siguranţă între vehicule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici