CEDO a respins o acţiune a avocaţilor lui Adrian Năstase

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins o acţiune iniţiată de avocaţii lui Adrian Năstase imediat după tentativa de suicid a fostului premier din data de 20 iunie. Această acţiune a avut ca obiect aspecte procedurale.

586 afișări
Imaginea articolului CEDO a respins o acţiune a avocaţilor lui Adrian Năstase

CEDO a respins o acţiune a avocaţilor lui Adrian Năstase

Horia Miclescu, unul dintre avocaţii lui Năstase, a precizat că nu este vorba de o plângere pe fond la CEDO. Avocaţii lui Năstase au explicat că o acţiune pe fond la CEDO în cazul Năstase încă nu poate fi formulată pentru că Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a publicat motivarea sentinţei din dosarul Trofeul Calităţii prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de închisoare.

După 20 iunie, când Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, avocatul Corneliu Liviu Popescu a iniţiat o acţiune specială la CEDO. Lucian Bolcaş, membru al echipei de avocaţi care l-a apărat pe Adrian Năstase, a declarat pentru Gândul că acţiunea a privit un incident procedural.

"Domnul Liviu Popescu a iniţiat această acţiune care a privit un incident procedural. Nu ştiu prea multe, domnul Liviu Popescu s-a ocupat. Mie personal nici nu îmi place CEDO", a declarat Lucian Bolcaş. Avocatul Liviu Popescu nu a răspuns solicitărilor Gândul de a explica acţiunea la CEDO. Secretara sa a precizat că este plecat în vacanţă.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici