Cei care trimit apeluri false la 112 vor fi avertizaţi prin SMS

Clienţii utilizatorilor de telefonie mobilă care vor iniţia apeluri abuzive către serviciul de urgenţă 112 vor primi un mesaj scris (SMS) de avertisment pe terminal, potrivit unui proiect de decizie al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANC) prezentat pentru dezbatere publică.

37 afișări
Imaginea articolului Cei care trimit apeluri false la 112 vor fi avertizaţi prin SMS

Cei care trimit apeluri false la 112 vor fi avertizaţi prin SMS

"Mesajul transmis clienţilor va avea următorul conţinut: «Aţi apelat abuziv serviciul de urgenţă 112. Veţi suporta rigorile legii». Având în vedere faptul că peste 90% din apelurile abuzive sunt iniţiate din reţelele publice mobile de telefonie, se urmăreşte în principal descurajarea apelurilor abuzive din aceste reţele", se arată într-un comunicat al ANC remis agenţiei MEDIAFAX.

ANC a prezentat, miercuri, spre consultare publică proiectul de decizie care stabileşte condiţiile de realizare a comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (SNUAU), precum şi măsurile necesare pentru a se realiza localizarea apelantului în reţelele publice mobile.

Proiectul de decizie stabileşte drepturile şi obligaţiile tuturor părţilor implicate în rutarea apelurilor către serviciul de urgenţă 112.

De asemenea, proiectul de decizie stabileşte condiţiile şi formatul în care furnizorii pun la dispoziţia administratorului SNUAU, Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale (STS), bazele de date care conţin informaţiile necesare pentru localizarea şi identificarea utilizatorilor care apelează 112.

Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de Internet a ANC, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la 6 octombrie.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Comunicaţiilor, SNUAU va face posibilă, până la finele lunii noiembrie, localizarea apelurilor efectuate de pe telefoane mobile din toate reţelele operatorilor de profil.

La nivelul anului 2007, numărul apelurilor false către 112 s-a ridicat la 33 de milioane, dintr-un total de 39 de milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici