Cei doi piloţi ai avionului care s-a prăbuşit la Câmpia Turzii aveau între 1.000 şi 1.300 de ore de zbor

Cei doi piloţi ai aparatului MiG 21-Lancer prăbuşit, luni, în judeţul Cluj aveau o experienţă de circa 1.000 de ore de zbor, informează MApN precizând că, până la elucidarea cauzelor evenimentului, zborurile de instrucţie cu MiG 21-LanceR au fost sistate.

192 afișări
Imaginea articolului Cei doi piloţi ai avionului care s-a prăbuşit la Câmpia Turzii aveau între 1.000 şi 1.300 de ore de zbor

Căpitan-comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă (Imagine: MApN)

Potrivit unui comunicat al MApN, în urma prăbuşirii, luni, a aparatului MiG 21-LanceR şi-au pierdut viaţa căpitan-comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă şi căpitan-comandorul Sorin-Traian Avram.

Căpitan-comandorul Laurenţiu-Nicolae Chiriţă, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.300 ore de zbor, din care 940 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.

Căpitan-comandorul Sorin-Traian Avram, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.

Ambii piloţi au absolvit mai multe cursuri de specialitate în ţară şi în străinătate şi au participat la numeroase exerciţii internaţionale, precizează MApN.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, prin ordin al ministrului Gabriel Oprea, marţi, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, se vor desfăşura ceremonii militare şi religioase în semn de recunoştinţă şi respect pentru cei doi militari.

Totodată, MApN precizează că, din ordinul ministrului, a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice, comisie condusă de generalul de flotilă aeriană Ştefan Dănilă.

Potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Un avion de tip MiG 21 Lancer s-a prăbuşit, luni, în apropiere de Câmpia Turzii, cei doi militari aflaţi la bord pierzându-şi viaţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici