Ambii tineri sechestraţi şi torturaţi de poliţişti în Capitală au murit. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a trimis control la Secţia 16 de Poliţie: „Al doilea suferea de o boală incurabilă”

  • Cei doi tineri sechestraţi şi torturaţi de poliţiştii de la Secţia 16 din Capitală au murit în condiţii aparent inexplicabile.
  • Ministrul de Interne, Lucian Bode, a trimis Corpul de Control la Secţia 16, dar face apel să nu se facă legătura între oameni care depun plângere şi „ulterior dispar”.
20037 afișări
Imaginea articolului Ambii tineri sechestraţi şi torturaţi de poliţişti în Capitală au murit. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a trimis control la Secţia 16 de Poliţie: „Al doilea suferea de o boală incurabilă”

Bode a trimis Corpul de Control

Întrebat ce se întâmplă la Secţia 16 de Poliţie din Capitală, după ce a fost confirmat şi al doilea deces, al celei de-a doua victime a poliţiştilor, ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că a trimis Corpul de Control acolo şi că „va face ordine”.

„Corpul de Control al ministrului realizează o acţiune de control la Secţia 16. Imediat ce va fi finalizată această acţiune, concluziile le voi prezenta public. Pe de altă parte, am văzut şi eu aceste informaţii (că au murit după ce au făcut publice torturile – n.r.). Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparaţii cu oameni care depun la un moment dat o plângere şi ulterior dispar”, spune Lucian Bode.

Ministrul de Interne a spus că nu va intra în detaliile anchetei acum, din dorinţa de a respecta dorinţa familiei celui de-al doilea tânăr decedat, însă va face public din ce cauză a murit bărbatul.

„O să vedeţi, nu vreau să intru în detalii, dar, spre exemplu, ultimul, din păcate, cel de-al doilea cetăţean, suferea de o boală incurabilă. Nu vreau să intru în alte detalii. Familia a comunicat aceste detalii şi nu doreşte să facă alte comentarii şi respectăm această dorinţă. Până la urmă se poate prezenta public cauza decesului, pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la secţia 16 voi face ordine. Aştept rezultatul Corpului de Control”, a mai spus Bode.

Nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt cercetaţi penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Ei făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti şi au bătut şi sechestrat doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască, deşi sunt obligaţi de lege şi erau în timpul serviciului. Evenimentele s-au petrecut pe 1 septembrie anul trecut şi au fost dezvăluite abia după cinci luni, la începutul lunii martie, anul curent.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici