VIDEO  Cel mai mare aisberg din lume a început să se deplaseze. A23a este de două ori cât Londra

Bucata de gheaţă are o suprafaţă 4.000 de kilometri pătraţi.

2549 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare aisberg din lume a început să se deplaseze. A23a este de două ori cât Londra

Cel mai mare aisberg din lume a început să se deplaseze. Bucata de gheaţă este de două ori cât Londra

Oameni de ştiinţă americani au făcut fotografii şi au surprins imagini cu cel mai mare aisberg din lume, numit de experţi A23a.

Aisbergul s-a desprins de coasta Antarcticii în anul 1986 şi a eşuat în Marea Weddell, devenind în esenţă o insulă de gheaţă.

Recent, însă, blocul de gheaţă a început să se deplaseze.

La fel ca majoritatea aisbergurilor din sectorul Weddell, A23a va fi aproape sigur prins în Curentul Circumpolar Antarctic, care îl va arunca spre Atlanticul de Sud pe o rută care a devenit cunoscută drept „aleea aisbergurilor”.

A23a are o suprafaţă de 4.000 de kilometri pătraţi, fiind aproximativ de două ori mai mare decât suprafaţa Londrei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici