Centenarul Unirii celebrat pe malul mării. Participanţii la Maratonul Nisipului au purtat tricouri tricolor | GALERIE FOTO

Peste 1.600 de sportivi profesionişti şi amatori din România şi din străinătate au îmbrăcat, duminică, tricou tricolor, la cea de-a V-a ediţie a Maratonului Nisipului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.

457 afișări
Imaginea articolului Centenarul Unirii celebrat pe malul mării. Participanţii la Maratonul Nisipului au purtat tricouri tricolor | GALERIE FOTO

Centenarul Unirii celebrat pe malul mării. Participanţii la Maratonul Nisipului au purtat tricouri tricolor

Evenimentul sportiv internaţional a avut loc pe plaja din staţiunea Mamaia, la start fiind prezenţi şi sportivi din Republica Moldova, Suedia, Indonezia, Rusia, Franţa, Italia şi Statele Unite, alergătorii, amatori sau profesionişti, îmbrăcând un tricou tehnic care poartă însemnele tricolorului.

Organizatorii spun că, prin acest gest, şi-au dorit să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate şi mândrie, după un secol de la Marea Unire.

„Această ediţie, a cincea a Maratonului Nisipului, a fost o ediţie aniversară pe care am dedicat-o Centenarului Marii Uniri. În acest mod am dorit să transmitem un mesaj de unitate şi mândrie naţională. (…) Avem peste 1.600 de participanţi în total, eveniment la cele cinci probe, participarea internaţională din zece ţări, aş menţiona aici surpriză Indonezia, Suedia. De asemenea, ţările partenere şi tradiţionale evenimentului, Republica Moldova, Bulgaria”, a declarat preşedintele Asociaţiei “SanaSport” şi organizator al evenimentului internaţional “Maratonul Nisipului”, Daniel Antonaru.

Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, şi conţine patru probe competitive - 5 km, 10 km, maraton şi semi maraton, precum şi crosul Family Run, de aproximativ un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora.

„A fost o cursă foarte frumoasă, mai bine decât mă aşteptam. Mă aşteptam să avem zăpadă şi aici. La noi, la Călăraşi, este zăpadă. Aici, am venit, deloc! Nisipul foarte bătătorit, s-a alergat bine, tot mai greu ca pe asfalt, dar a fost foarte bine. Am participat şi anul trecut la maratonul nisipului. Anul trecut am fost la 10 kilometri. Voi reveni şi la anul, poate avem parte şi de soare că anul trecut a fost tot aşa”, a spus, Adrian Chiru din Călăraşi, ocupantul primului loc la proba de 5 km.

Tot această probă a adunat la start şi pe cei mai tineri dintre participanţi, dar şi unii dintre cei mai „experimentaţi”. Între aceştia şi Constantin Buzatu, în vârstă de 70 de ani, din Constanţa:

„A fost nisipul bun, bătătorit, foarte bine. Fac ciclism de performanţă, amator, alergare, fac de toate, gimnastică. Este al treilea an în care particip. Anul trecut am fost arbitru şi acum am zis că trebuie să alerg şi eu. Nu am putut să merg cu bicicleta, că nu a fost timpul bun, şi trebuie să fac mişcare să mă menţin”, a spus el fericit, la finalul cursei, în care a alergat şi Raluca Corbu, de 13 ani, din Slănic Prahova, care a obţinut un merituos loc doi, dar şi Rareş Arhip din Braşov, care, la cei 11 ani ai săi a fost unul dintre cei mai tineri participanţi. „Am venit din Braşov. A fost fain, concursul, fain. M-am pregătit mult pentru cursă, am mers la sală şi la antrenamente. A fost greu să alerg pe nisip. Am venit cu familia şi cu căţelul. Fac sport de performanţă, atletism”, a spus el la final.

Maratonului Nisipului, eveniment internaţional aflat la a cincea ediţie, este între primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip şi, în acelaşi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masă şi a litoralul românesc la nivel internaţional.

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 45.000 de lei, dintre care 11.300 de lei au fost premiile în bani, acordate primilor clasaţi la fiecare cursă. Sponsorii au pregătit şi premii în produse, articole sportive sau vouchere de cumpărături, acordate câştigătorilor pe categorii de vârstă.

Pentru protecţia participanţilor şi pentru buna desfăşurare a acestui eveniment internaţional, aproximativ 80 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanţa au fost prezenţi în staţiunea Mamaia, pe traseul maratonului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici