Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti face apel la donatori pentru o fetiţă care suferă de cancer

Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti face apel la cetăţenii care au grupa sanguină 0 RH negativ pentru o fetiţă bolnavă de cancer, aceasta fiind internată la Institutul Oncologic Bucureşti.

953 afișări
Imaginea articolului Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti face apel la donatori pentru o fetiţă care suferă de cancer

Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti face apel la donatori pentru o fetiţă care suferă de cancer

"Avem nevoie de donatori cu grupa 0 RH negativ pentru o fetiţă cu afecţiune neoplazică de la Institutul Oncologic Bucureşti. Ea are nevoie de trombocite, aşa că e e musai să fi donat cel puţin o dată în ultimele 6 luni şi să fi trecut 2 luni de la ultima donare. Vă aşteptăm la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti (L-V, 7:30-13:30)", reiese din anunţul făcut pe Facebook de Centrul de Transfuzie Sanguină.

Centrul de Transfuzii se confruntă cu o lipsă mare de donatori, având nevoie, zilnic, de cel puţin 450 de pungi, în timp ce necesarul spitalelor se ridică la 800 de pungi, în fiecare zi.

Toţi cei care donează beneficiază de o zi liberă de la locul de muncă, de şapte bonuri de masă şi de o reducere de 50% pentru transportul cu RATB-ul şi metroul.

Femeile trebuie să aibă peste 56 de kilograme, iar bărbaţii peste 58 de kilograme şi să nu fi avut boli cronice sau cardiace.

La donaţie, se recoltează 450 de mililitri de sânge care reprezintă 10% din volumul circulant al corpului, iar în aproximativ 24 de ore, organismul înlocuieşte sângele donat. Medicii spun că o persoană poate face donaţii de sânge o dată la 70 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici