Cepoi: Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto va include o cotă pentru fondul de sănătate

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto va include o cotă pentru fondul de sănătate, iar banii vor fi viraţi de către asiguratori către fondul de sănătate, potrivit proiectului Legii Sănătăţii aflat în dezbatere, a anunţat, vineri, la Ploieşti, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

384 afișări
Imaginea articolului Cepoi: Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto va include o cotă pentru fondul de sănătate

Cepoi: Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto va include o cotă pentru fondul de sănătate (Imagine: Shutterstock)

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a anunţat vineri, la Ploieşti, că, potrivit proiectului Legii sănătăţii, firmele de asigurări vor include în valoarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto o cotă-parte care va fi virată către fondul de sănătate şi care va acoperi cheltuielile legate de asigurarea asistenţei medicale pentru victimele accidentelor rutiere.

"Pentru accidentele de circulaţie, asigurarea RCA va cuprinde o cotă parte pentru sănătate. Din RCA asiguratorii vor vira, nu ştiu, trimestrial, lunar, anual, în funcţie de cum se face această asigurare, o cotă parte care va fi utilizată pentru tratamentul victimelor accidentelor", a explicat ministrul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici