Cerea fostului primar din Năvodari de suspendare a OUG 14, respinsă

Curtea de Apel Constanţa a respins cerea fostului edil din Năvodari - condamnat cu executare într-un dosar pentru dare de mită, dar eliberat condiţionat, şi trimis în judecată în alt dosar pentru abuz în serviciu, dare de mită şi constituire a unui grup infracţional - privind suspendarea OUG 14.

177 afișări
Imaginea articolului Cerea fostului primar din Năvodari de suspendare a OUG 14, respinsă

Cerea fostului primar din Năvodari de suspendare a OUG 14, respinsă

Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat, miercuri, asupra cererii fostului primar din Năvodari, Nicolae Matei, privind suspendarea OUG 14, respingând-o ca inadmisibilă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia magistraţilor nu este însă definitivă, având drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Nicolae Matei a înregistrat două solicitări la Curtea de Apel Constanţa, una în care cere suspendarea OUG 14, iar în a doua anularea acesteia, dar şi o solicitare la Curtea de Apel Bucureşti, în care cere suspendarea executării actului administrativ.

Matei susţinea că OUG 14 a fost adoptată cu încălcarea Constituţiei.

Nicolae Matei a fost condamnat definitiv, în februarie 2016, la un an şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru dare de mită. În rechizitoriul procurorilor DNA se arăta că, în perioada iunie - octombrie 2012, Matei i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic.

În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

Matei a fost eliberat condiţionat după numai cinci luni de închisoare.

De asemenea, în noiembrie 2014, fostul primar al oraşului Năvodari a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, alături de alte şase persoane fizice şi juridice, între care şi un judecător de la Tribunalul Constanţa, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, în formă continuată, tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu, dare de mită şi constituirea unui grup infracţional organizat, după ce ar fi prejudiciat Primăria Năvodari, prin reconstituirea ilegală a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate în intravilanul localităţii, cu peste 26,5 milioane de euro.

Dosarul său se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici