Cererea de contopire a pedepselor Ioanei Maria Vlas, admisă

Tribunalul Prahova a admis, marţi, cererea de contopire a pedepselor formulată de Ioana Maria Vlas, condamnată la zece, respectiv, opt ani de închisoare în dosarele FNI şi FNA, ea primind pedeapsa cea mai grea, respectiv zece ani, din care se scad perioadele de arest şi detenţie deja executate.

39 afișări
Imaginea articolului Cererea de contopire a pedepselor Ioanei Maria Vlas, admisă

Cererea de contopire a pedepselor Ioanei Maria Vlas, admisă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Prahova, judecătorul Mădălina Graure, magistraţii Tribunalului Prahova s-au pronunţat, marţi, în şedinţă publică, asupra cererii de contopire a pedepselor formulată de Ioana Maria Vlas. Instanţa de judecată a admis cererea Ioanei Maria Vlas, aceasta nefiind prezentă în sala de judecată.

"S-a făcut aplicarea dispoziţiilor privind concursul de infracţiuni urmând ca în final să execute (Ioana Maria Vlas - n.r.) zece ani de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi", a declarat judecătorul Mădălina Graure.

Aceasta a precizat că din pedeapsa ce urmează a fi executată de Ioana Maria Vlas vor fi deduse perioadele deja executate, repectiv cea de reţinere şi arest preventiv, de la 28 martie 2003 la 7 aprilie 2008, precum şi cea de detenţie, care a început la 4 iunie 2009.

Judecătorul Mădălina Graure a precizat că sentinţa formulată marţi de magistraţii Tribunalului Prahova poate fi atacată cu recurs.

În 13 aprilie, decizia magistraţilor Tribunalului Prahova, care au judecat cererea Ioanei Maria Vlas de contopire a pedepselor primite în dosarele FNI şi FNA, rămăsese în pronunţare. În urmă cu aproape o lună, Ioana Maria Vlas fusese adusă la Tribunalul Prahova pentru judecarea cererii depuse, însă nu a avut avocat întrucât Baroul Prahova nu a desemnat un apărător din oficiu pentru acest proces. La înfăţişarea din 13 aprilie, de la Tribunalul Prahova, Vlas a fost reprezentată de avocata Elena Păunescu, de la Baroul Bucureşti.

Apărătorul lui Vlas declara jurnaliştilor că îşi bazează pledoaria pe faptul că Ioana Maria Vlas a avut "o conduită ireproşabilă" atât pe parcursul cercetării judecătoreşti, cât şi în penitenciar.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, judecătorul Alina Anton, explica, în urmă cu aproape o lună, că, în condiţiile în care Maria Vlas are de ispăşit două pedespe distincte de zece, respectiv opt ani de închisoare, poate primi pedeapsa cea mai grea, la care se poate acorda un spor de până la cinci ani, adică poate primi între zece şi 15 ani de detenţie, şi nu cumulul celor două pedepse aplicate iniţial.

În dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Ioana Maria Vlas a rămas cu pedeapsa de zece ani de închisoare, după ce magistraţii instanţei supreme au decis, în 4 iunie 2009, să menţină decizia Curţii de Apel Bucureşti de condamnare a acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici