Cererea de liberare sub control judiciar depusă de Marcel Păvăleanu, respinsă

Curtea de Apel Ploieşti a respins, joi, cererea de liberare provizorie sub control judiciar depusă de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Păvăleanu, arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro.

340 afișări
Imaginea articolului Cererea de liberare sub control judiciar depusă de Marcel Păvăleanu, respinsă

CA Ploieşti respinge cererea de liberare sub control judiciar depusă de fostul angajat SGG Păvăleanu (Imagine: Shutterstock)

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins, joi, cererea lui Marcel Păvăleanu, fost preşedinte al PSD Plopeni şi fost angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG), de liberare sub control judiciar, soluţia pronunţată de judecători fiind prima hotărâre dată de această instanţă în acest an şi fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, arestat preventiv în luna octombrie 2013 alături de alte persoane într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu calculat de anchetatori la 35 de milioane de euro, a cerut pe data de 30 decembrie, Tribunalului Prahova liberarea sub control judiciar, iar o zi mai târziu judecătorii îi respingeau cererea ca fiind nefondată.

Păvăleanu a înaintat recurs la această decizie, iar judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au menţinut decizia magistraţilor de la Tribunalul Prahova. Este pentru a treia oară când Păvăleanu cere să fie liberat sub control judiciar, surse apropiate anchetei declarând că unul dintre motivele invocate de inculpat în cererile sale este faptul că are un copil foarte mic.

În prezent, Marcel Păvăleanu se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova. În 19 octombrie, fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu şi alte cinci persoane, respectiv Victoria Enică, Cecilia Cristina Stroe, Bogdan Ionuţ Şerban, Elena Giluela Ştefănescu şi Emilia Loredana Dobreau fost arestaţi preventiv sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Potrivit anchetatorilor, ei ar fi făcut achiziţii şi livrări de mărfuri şi servicii prin aproximativ 60 de societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Prahova, unele de tip "fantomă", prejudiciul fiind de 149.800.000 de lei.

Ulterior, un al şaptelea inculpat a fost arestat preventiv în acest dosar. Extinzând cercetările, procurorii au început urmărirea penală în acelaşi dosar şi împotriva administratorului public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, preşedinte al organizaţiei de femei a PSD Prahova, Fabioara Ionescu fiind urmărită penal pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care era director al Parcului Industrial Ploieşti instituţie deţinută de Consiliul Judeţean Prahova.

În acest dosar procurorii fac cercetări faţă de 132 de societăţi comerciale, printre firmele faţă de care a început urmărirea penală numărându-se Roşia Montană Gold Corporation dar şi mai multe societăţi care au contracte de lucrări cu autorităţile locale, respectiv Consiliul Judeţean Prahova ţi alte instituţii publice din judeţ. Tot în acelaşi dosar este inculpat şi Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al PSD Prahova, arestat preventiv într-un dosar instrumentat de DNA, după ce un om de afaceri a cărui firmă are contracte cu Consiliul Judeţean Prahova l-a denunţat, acuzându-l de trafic de influenţă. Marcel Cristian Păvăleanu este membru al PSD Prahova şi a condus filiala PSD Plopeni, fiind cunoscut drept un apropiat al conducerii acestei organizaţii judeţene şi implicându-se activ în campania electorală a USL din 2012.

Imediat după ce Păvăleanu a fost arestat preventiv, premierul Victor Ponta a declarat că nu îl cunoaşte pe Păvăleanu şi nu ştie cu ce s-a ocupat acesta în perioada cât al lucrat la SGG. Preşedintele PSD Mircea Cosma a declarat pentru MEDIAFAX că organizaţia PSD Prahova l-a propus pe Păvăleanu să lucreze la Secretariatul General al Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici