Cererea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul la domiciliu pentru Mircea Cosma,respinsă

Magistraţii instanţei supreme au respins, marţi, solicitarea procurorilor DNA privind înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, trimis în judecată pentru fapte de corupţie într-un dosar în care este judecat şi fiul său.

105 afișări
Imaginea articolului Cererea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul la domiciliu pentru Mircea Cosma,respinsă

Mircea Cosma (Imagine: Lucian Radulescu/ Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), instanţa a respins cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu în cazul lui Mircea Cosma şi a admis cererile formulate de acesta şi de fiul său, deputatul Vlad Cosma, în ceea ce priveşte modificarea măsurii preventive a controlului judiciar.

Astfel, au fost înlăturate dispoziţiile potrivit cărora cei doi inculpaţi aveau interdicţia de a lua legătura şi de a comunica.

În continuare, cei doi sunt judecaţi sub control judiciar.

Decizia instanţei nu este definitivă, fiind stabilit un termen de contestaţie de 48 de ore de la pronunţare.

Procurorii DNA Ploieşti au cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea la domiciliu pentru preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, susţinând că acesta a încercat să influenţeze desfăşurarea procesului penal şi a încălcat condiţiile impuse de judecătorii care au dispus controlul judiciar, luând legătura cu fiul său.

DNA Ploieşti a dispus, în 11 aprilie, trimiterea în judecată a deputatului Vlad Cosma, cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenţă, a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, aflat, de asemenea, sub control judiciar, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, a directorului Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, aflat în arest la domiciliu şi acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, şi a lui Răzvan Alexe, cercetat în arest la domiciliu, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi dare de mită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici