Cetatea domnitorului Vlad Ţepeş, închisă pentru următoarele 16 luni

  • Cetatea Poenari Argeş va fi închisă pentru turişti timp de 16 luni.
  • Obiectivul turistic va fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene.
14301 afișări
Imaginea articolului Cetatea domnitorului Vlad Ţepeş, închisă pentru următoarele 16 luni

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari va intra într-un amplu program de conservare şi reabilitare, anunţă autorităţile din judeţul Argeş. Începând de luni, cetatea domnitorului Vlad Ţepeş este închisă pentru turişti. Operaţiunea va ţine 16 luni.

„Cetatea Poenari este printre cele mai importante obiective turistice din Argeş. În vremuri normale, la Cetatea Poenari urcau peste 100.000 de turişti pe an, iar în 2020, în ciuda restricţiilor impuse de pandemia de COVID, au fost în jur de 80.000 de turişti. Pe perioada execuţiei lucrărilor, accesul turiştilor va fi restricţionat. Proiectul pe care îl avem acum va contribui la dezvoltarea comunităţii, prin creşterea atractivităţii turistice şi investiţionale şi prin revitalizarea economică şi social-culturală", a declarat vicepreşedintele Consiliul Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu.

Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuţie lucrări este de peste 20 de milioane de lei.

Lucrările vizează suprafaţa de 1.897 mp, cuprinzând suprafaţa construită a cetăţii şi calea de acces pietonală.

Cetatea Poenari este ridicată în perioada de constituire a statelor feudale Ţara Românească şi Moldova (sec. XIII-XV). Acum obiectivul este în administrarea Muzeului Judeţean Argeş şi este încadrat ca monument istoric de categoria A de importanţă naţională şi internaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici