Cetăţean turc, urmărit pentru că fugise cu copiii săi în Suedia, prins la Constanţa

Un cetăţean turc, urmărit internaţional după ce a fugit cu copiii săi din Suedia, a fost prins într-un hotel din Constanţa şi urmează să fie extrădat, potrivit unui comunicat transmis luni de Poliţia Constanţa.

94 afișări
Imaginea articolului Cetăţean turc, urmărit pentru că fugise cu copiii săi în Suedia, prins la Constanţa

Cetăţean turc, urmărit pentru că fugise cu copiii săi în Suedia, prins la Constanţa

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Constanţa au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, un bărbat în vârstă de 45 de ani, cetăţean turc, pe numele căruia exista un mandat european de arestare emis de autorităţile suedeze.

El fusese dat în urmărire internaţională după ce părăsise statul suedez cu cei doi copii ai săi, în vârstă de 5 ani, respectiv 8 ani, fără consimţământul mamei acestora.

Cetăţeanul turc a fost depistat într-un hotel din municipiul Constanţa şi, conform poliţiştilor, nu a opus rezistenţă în momentul prinderii.

Curtea de Apel Constanţa a emis mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 30 de zile, bărbatul fiind introdus în Arestul IPJ Constanţa, în vederea extrădării către autorităţile suedeze, fiind acuzat de răpire de copii în circumstanţe agravante.

Bărbatul va rămâne în arestul IPJ Constanţa până ce autorităţile judiciare din Suedia vor anunţa că au trimis o echipă de poliţişti pentru a-l prelua, cel mai probabil de pe Aeroportul Internaţional Otopeni.

Cei doi copii au fost preluaţi de mama lor, care a venit din Suedia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici