Cetăţeni români şi turci au fost prinşi cu 70.000 de euro ascunşi pe corpuri şi în bagaje, la vamă

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, ascunsă pe corpurile a doi cetăţeni turci şi în bagajele a şase cetăţeni români, suma totală de 70.000 euro. Cele opt persoane intenţionau să scoată ilegal din ţară suma de bani pentru a o transporta în Turcia.

144 afișări
Imaginea articolului Cetăţeni români şi turci au fost prinşi cu 70.000 de euro ascunşi pe corpuri şi în bagaje, la vamă

Cetăţeni turci şi români, prinşi cu 70.000 de euro ascunşi pe corpuri şi în bagaje, la vamă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, acţionând în baza unei analize de risc, au selectat pentru control, joi, un autocar aparţinând unei firme de transport internaţional care circula pe ruta Bucureşti-Istanbul.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă pe corpul a doi cetăţeni turci şi în bagajele a şase cetăţeni români, suma totală de 70.000 euro.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că, cetăţeanul turc K.C., în vârstă de 51 de ani, şofer al autocarului, împreună cu cetăţeanul turc E.Y., în vârstă de 27 de ani, pasager în autocar, au împărţit celor şase cetăţeni români, pasageri în autocar, diverse sume de bani pentru a le ascunde în bagaje şi a le transporta în Turcia.

Deoarece persoanele în cauză nu au putut justifica legalitatea provenienţei şi destinaţia sumei de bani, aceasta a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră giurgiuveni efectuează verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”omisiunea în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi dobândirea, deţinerea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici