Cetăţenii români sunt cei mai mulţi imigranţi din Italia

Numărul imigranţilor care au permise de rezidenţă în Italia a ajuns la 3.700.000, reprezentând 6,2 la sută din populaţia ţării, cei mai mulţi fiind cetăţenii români, aproximativ 550.000, arată un raport al organizaţiei Caritas-Migrantes.

18 afișări

Potrivit raportului, numărul imigranţilor cu situaţie legală a crescut cu aproximativ 700.000 în ultimul an, Italia fiind pe locul trei în Europa, după Germania şi Spania, din punctul de vedere al imigraţiei.

Aproximativ 60 la sută dintre imigranţi locuiesc în nordul Italiei, 26,7 la sută în centru şi 13,8 la sută în sud.

Cincizeci la sută dintre imigranţi provin din ţări europene, 40 la sută sunt africani sau asiatici şi zece la sută sud-americani sau nord-americani.

Românii sunt cei mai mulţi imigranţi din Italia - 550.000 de persoane (16 la sută din numărul total), fiind urmaţi de marocani (387.000) şi albanezi (380.000).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici