CFR a investit 100 de milioane de lei în utilaje feroviare. Ultima achiziţie: maşină automată de sudură

352 afișări
Imaginea articolului CFR a investit 100 de milioane de lei în utilaje feroviare. Ultima achiziţie: maşină automată de sudură

CFR a investit 100 de milioane de lei în utilaje feroviare. Ultima achiziţie: maşină automată de sudură

Utilajul în valoare de 6,9 milioane de lei urmează să fie livrat în următoarele 12 luni, finanţarea fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Maşina automată de sudură a şinei cap la cap prin presiune şi contact, dotată cu echipament de sudat şi componentele auxiliare, montate într-un container special, care se poate transporta pe un camion rutier/feroviar, va fi utilizată în cadrul lucrărilor de reparaţii şi întreţinere pentru realizarea căii fără joante, prin sudura şinelor.

CFR SA susţine că, până în prezent, pentru dotarea celor 8 sucursale regionale de cale ferată, compania a achiziţionat 83 de utilaje feroviare, în valoare totală de 100,7 milioane lei, finanţate din bugetul de stat (41,6 milioane lei), fonduri proprii (40,6 milioane lei) şi prin împrumut BEI (18,5 milioane lei).

Compania precizează că, în perioada următoare, vor fi lansate procedurile pentru achiziţia altor 16 utilaje feroviare, şi anume: maşini grele de cale şi vagoane pentru încărcat/transport/descărcat steril în valoare totală estimată de 155,7 milioane lei, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici