CFR Călători a mărit numărul de trenuri şi vagoane pentru a preveni aglomeraţia

CFR Călători a suplimentat parcul de vagoane cu 80 de unităţi şi numărul de trenuri pe patru rute pentru a preveni aglomeraţia produsă de emiterea biletelor gratuite pentru tineri cu ocazia alegerilor, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, directorul general al companiei, Alexandru Noapteş.

141 afișări
Imaginea articolului CFR Călători a mărit numărul de trenuri şi vagoane pentru a preveni aglomeraţia

CFR Călători a mărit numărul de trenuri şi vagoane pentru a preveni aglomeraţia (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, au fost suplimentate trenurile pe rutele Bucureşti-Iaşi, Bucureşti-Bacău, Bucureşti - Braşov, Bucureşti - Mărăşeşeşti şi retur.

"Am suplimentat cu 80 de vagoane toate trenurile, dar şi numărul de trenuri pe relaţiile cele mai aglomerate şi vom suplimenta şi pe altele dacă va fi nevoie. Toată lumea va primi bilete indiferent de câţi călători sunt în tren", a spus Noapteş.

De asemenea, pentru a evita aglomeraţia de la casele de bilete din Gara de Nord din Bucureşti, CFR Călători a dublat numărul casierelor şi a deschis toate punctele de vânzare disponibile.

Noapteş a mai spus că biletele gratuite pentru tineri pot fi preluate cu şase ore înaintea plecării trenului şi de la agenţiile CFR.

El a explicat că aglomeraţia din ultimele zile de la casele de bilete din Gara de Nord este cauzată de faptul că legitimaţiile de călătorie nu pot fi emise electronic în 30 de secunde, ci manual, pentru a introduce datele de identificare ale călătorilor, operaţiune care durează până la patru minute. Un alt motiv este faptul că există mulţi tineri care şi-au procurat contra cost biletele şi care doresc returnarea banilor, precum şi eliberarea biletului gratuit, tranzacţia putând să dureze până la opt minute.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani beneficiază de o călătorie dus-întors gratuită pe calea ferată, către şi dinspre localitatea de domiciliu, cu trenul Rapid, la clasa a II-a, în perioada 28 noiembrie-1 decembrie 2008, pentru a putea vota în localitatea de domiciliu. Facilitatea a fost aprobată, marţi, de Guvern şi este valabilă pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici