CFR Marfă trimite în şomaj tehnic 40% din angajaţi

CFR Marfă va trimite în şomaj tehnic începând de miercuri, 1 iulie, 40% din angajaţi, pe o perioadă de trei luni, în care vor primi 75% din salariul tarifar lunar, a declarat, marţi, directorul companiei, Călin Graţian.

48 afișări
Imaginea articolului CFR Marfă trimite în şomaj tehnic 40% din angajaţi

CFR Marfă trimite în şomaj tehnic 40% din angajaţi (Imagine din arhivă; Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Începând cu data de mâine, va pleca în şomaj tehnic 40% din personal. Măsura este provizorie, pe o perioadă de trei luni, iar în funcţie de ce se va întâmpla, perioada ar putea fi prelungită", a spus Graţian, într-o conferinţă de presă.

Anterior, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că Adunarea Generală a Acţionarilor companiei, care s-a întâlnit marţi, are mandatul Ministerului Transporturilor şi că, probabil, va decide trimiterea în şomaj tehnic a 40% din personalul CFR Marfă, urmând ca aceste condiţii să fie comunicate sindicatelor.

În urmă cu o săptămână, surse din companie au declarat că managementul CFR Marfă le-a "recomandat" şefilor de regionale ca personalul TESA şi restul angajaţilor care nu lucrează în ture să intre în concediu fără plată patru zile în fiecare lună, ceea ce ar reprezenta o reducere de 20% a salariului.

Feroviarii spuneau, anterior, că nu sunt de acord cu eventuale disponibilizări din iulie la CFR Marfă, în afara celor care îndeplinesc condiţiile de pensionare, şi că, dacă administraţia va decide să disponibilizeze 6.000 de salariaţi, cum era prevăzut în programul de restructurare, vor ieşi în stradă.

CFR Marfă a primit 1.420 de cereri de pensionare, care ar reprezenta o reducere de 3,7% a fondului de salarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici