CGMB a validat doi noi consilieri PSD, într-o şedinţă în care PDL şi PNL au reclamat ilegalităţi

Alexandrina Peter şi Alexandru Ştefan Mocioacă au fost validaţi în funcţia de consilier municipal din partea PSD, vineri, într-o şedinţă de îndată a CGMB în care reprezentanţii PDL şi PNL au reclamat ilegalităţi.

164 afișări
Imaginea articolului CGMB a validat doi noi consilieri PSD, într-o şedinţă în care PDL şi PNL au reclamat ilegalităţi

CGMB a validat doi noi consilieri PSD, într-o şedinţă în care PDL şi PNL au reclamat ilegalităţi (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Validarea mandatelor de membru al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru cei doi a generat discuţii aprinse în şedinţa de îndată organizată la zece minute după închiderea celei ordinare.

Cei doi noi consilieri PSD au fost validaţi după modificarea Comisiei de validare, care a stârnit discuţii cu privire la legalitatea demersului.

Astfel, membrii grupului PDL din CGMB au arătat că modificarea componenţei Comisiei de validare contravine prevederilor art. 31 alin. 2 din Legea 215/2001, potrivit cărora această comisie este aleasă o singură dată pe întreaga durată a mandatelor.

Membrii grupului PDL au arătat că, fiind vorba despre o ilegalitate, se abţin de la vot motiv, astfel că ei nu au votat cele două proiecte de hotărâre.

"Este o infracţiune să modific Comisia de validare şi, pentru acest lucru, grupul PDL nu va participa la vot", a declarat, la prezidiu, consilierul general PDL Cristinel Diaconescu.

La rândul lor, reprezentanţii PNL în CGMB au arătat că validarea celor doi noi consilieri din partea PSD contravine prevederilor unui articol din Legea 67/2004, conform căruia validarea consilierilor generali se face în ordinea în care aceştia au fost înscrişi pe listă. Următorul post de consilier general, au arătat aceştia, ar fi revenit PNL, membrii PSD arătând, în replică, faptul că, urmare a ruperii USL, fiecare partid are dreptul să-şi propună oamenii pe care îi are.

"Aceasta este o hotărâre ilegală şi, urmare acestui fapt, consilierii PNL nu vor participa la dezbaterea şi votul acestor proiecte", a declarat liderul de grup al PNL, consilierul Cornel Pieptea.

Şedinţa de îndată a fost convocată după ce ordinea de zi a celei ordinare nu a fost aprobată de consilierii generali. După încheierea şedinţei ordinare care a durat 10 minute, primarul general Sorin Oprescu a părăsit sala de şedinţe a CGMB, şedinţa de îndată fiind prezidată de viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu.

În timpul desfăşurării celor două şedinţe, pe holurile municipalităţii au fost văzuţi primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie şi cel al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, care nu au dorit să facă declaraţii despre motivului prezenţei lor.

CGMB are 55 de locuri, în prezent fiind validate 54 de mandate. Singurul mandat nevalidat este cel al lui Horaţiu Ţica de la PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici