Chiliman a cerut retragerea proiectului de aprobare a PUZ pentru Parcul Bordei

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a cerut, joi, primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, să retragă Proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ pentru Parcul Bordei de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB până la soluţionarea definitivă a tuturor căilor extraordinare de atac iniţiate.

1 afișare
Imaginea articolului Chiliman a cerut retragerea proiectului de aprobare a PUZ pentru Parcul Bordei

Chiliman a cerut retragerea proiectului de aprobare a PUZ pentru Parcul Bordei

Primarul Sectorului 1 i-a reproşat, printr-o scrisoare, primarului general al Capitalei că s-a grăbit să introducă, joi, pe ordinea de zi Planul Urbanistic Zonal, deşi au fost promovate acţiuni pe căi extraordinare de atac, iar consilierii liberali vor lipsi de la şedinţă întrucât trebuie să participe la delegaţia permanentă a PNL, acest lucru fiind anunţat.

Primarului Chiliman l-a acuzat pe Adriean Videanu că este primar general doar pentru Costică Constanda, argumentând acest lucru prin faptul că instanţa s-a pronunţat într-un domeniu care, după litera legii şi în spiritul Constituţiei, îi depăşeşte competenţa, prin lipsa unei apărări riguroase în instanţă a Consiliului General, precum şi prin graba cu care a fost inclus PUZ-ul pe ordinea de zi a CGMB, în condiţiile în care au fost promovate acţiuni pe căi extraordinare de atac.

"Aţi renunţat demult să fiţi primarul general al Capitalei al bucureştenilor care doresc spaţii verzi, aer curat şi un mediu sănătos pentru a-şi creşte copiii. Noi, primarii, ca administratori ai Bucureştiului avem obligaţia să găsim soluţii reale pentru aceste probleme şi nu să ne ascundem în spatele unor justificări , fie şi ale instanţelor", i-a transmis, prin intermediul scrisorii, primarul sectorului 1.

Potrivit lui Chiliman, campania "Salvaţi Parcul Bordei" va continua şi a dat asigurări că va face tot ce-i permite legea pentru salvarea parcului, întrucât aprobarea PUZ-ului reprezintă "o crimă împotriva bucureştenilor".

De asemenea, el a mai spus că indiferent dacă se va construi sau nu în parcul Bordei, va propune să fie ridicată o "statuie a nepăsării" care să fie întruchipată de primarul Videanu, întrucât, în opinia sa, prin tot ce a făcut a dovedit că este foarte apropiat de Costică Constanda şi îndepărtat de interesele cetăţenilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici