Chiliman: Am fost chemat la DNA din cauza campaniei electorale

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, care candidează pentru un nou mandat şi care a fost chemat, miercuri, la DNA pentru a da detalii în legătură cu o plângere formulată de Rodipet, spune că prin convocarea sa în faţa procurorilor s-a încercat defăimarea lui în campania electorală.

12 afișări
Imaginea articolului Chiliman: Am fost chemat la DNA din cauza campaniei electorale

Chiliman: Am fost chemat la DNA din cauza campaniei electorale

"Este o coincidenţă între data la care am fost chemat şi perioada campaniei electorale. Probabil că sunt persoane acolo (la Direcţia Naţională Anticorupţie - n.r.) care vor să mă facă vedetă TV", a declarat Chiliman, miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă.

Edilul sectorului 1 a precizat că nu ştie în ce calitate a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), spunând în glumă că a fost invitat în calitate de "linie". "Aşa scria pe citaţie, că am calitatea de linie", a spus Chiliman, adăugând că în loc de a fi menţionată calitatea procesuală, în citaţie pe tipizat era trasă o linie.

Chiliman a mai spus că dosarul în care a fost chemat să dea explicaţii a fost constituit de procurorii DNA în urma unei plângeri a societăţii Rodipet SA, care a reclamat Primăria Sectorului 1 pentru că i-ar fi ridicat abuziv mai multe chioşcuri de vânzare a presei amplasate în sector.

"Am dat o declaraţie în care am precizat că am respectat legea", a spus Chiliman, arătând că dosarul se află în faza actelor premergătoare.

În finalul declaraţiei sale, Andrei Chiliman a ţinut să precizeze că nu a făcut altceva decât să respecte legea în această situaţie, spunând că ar fi putut fi suspectat de acte de corupţie dacă nu ar fi ridicat respectivele chioşcuri. Edilul de sectorul nu a putut spune care este numărul de chioşcuri despre care Rodipet susţine că au fost desfiinţate ilegal, spunând doar: "Este o controversă aici". Chiliman a precizat totuşi că ar fi vorba de peste 30 de astfel de chioşcuri.

Întrebat de jurnalişti dacă apreciază că imaginea i-a fost afectată de prezenţa la DNA în timpul campaniei electorale, Chiliman a răspuns negativ. Edilul de sector a declarat totuşi că la finalul cercetărilor s-ar putea întoarce împotriva reprezentanţilor firmei care l-a reclamat, care s-ar face vinovaţi de denunţ calomnios.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a da declaraţii în legătură cu o plângere formulată de Rodipet, legată de amplasarea chioşcurilor de distribuţie a presei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici