Chiliman: Municipalitatea ia străzi asfaltate de primăriile de sector ca să le reasfalteze

Primarul sectorului 1 acuză municipalitatea că vrea să ia în administrare străzi abia asfaltate de primăriile de sector ca să le reasfalteze, adăugând că nu va permite ca străzile din această zonă administrativă să fie "stricate de eurofirmele prietene cu cei de la Primăria Generală".

18 afișări
Imaginea articolului Chiliman: Municipalitatea ia străzi asfaltate de primăriile de sector ca să le reasfalteze

Chiliman: Municipalitatea ia străzi asfaltate de primăriile de sector ca să le reasfalteze (Sursa:Mediafax Foto)

Andrei Chiliman precizează că potrivit articolului 2 al proiectului de hotărâre privind administrarea reţelei stradale principale, peste 20 de străzi secundare administrate de Primăria Sectorului 1 devin "lucrări de artă" şi trec în administrarea Primăriei Capitalei, deşi au fost reabilitate recent din banii contribuabililor. Pentru reabilitarea celor 20 de străzi s-au investit peste 16 milioane de lei, adaugă edilul sectorului 1.

"Constat cu îngrijorare că bătaia de joc a celor de la Primăria Generală faţă de banul public şi faţă de bucureşteni nu are limite. Borduri supraetajate pe străzi abia asfaltate de noi, şanţuri şi muncitori-statui nu reprezintă, nici pe departe, o lucrare de artă! Poate doar străzile în ruină şi lucrările istorice de pe marile bulevarde - devenite adevărate situri - pot fi denumite opere de artă absurdă a celor care conduc Bucureştiul. Sectorul 1 este capitala Capitalei şi nu voi permite ca străzi reabilitate de primăria de sector, din banii contribuabililor, să fie stricate de eurofirmele prietene cu cei de la Primăria Generală. Întâi să demonstreze că pot finaliza lucrările pe Calea Floreasca, Ştefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, Şoseaua Titulescu şi alte bulevarde mari, apoi să pretindă că sunt în stare să administreze şi alte străzi", arată primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Edilul sectorului 1 susţine că municipalitatea, în loc să finalizeze lucrările pe marile bulevarde, care durează de ani de zile, vrea să ia de la sectoare "străzi gata asfaltate, să le bifeze la realizări". "Iniţiativa municipală încalcă principiile descentralizării", a mai spus Chiliman.

Consilierii municipali au respins, joi, proiectul privind trecerea a 119 străzi şi 42 de intersecţii de la primăriile de sector în administrarea municipalităţii pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii.

Potrivit proiectului de hotărâre, din cauza faptului că pieţe-intersecţii importante ale oraşului către care converg străzi aflate în administrarea municipalităţii nu sunt incluse în programele de modernizare, dar şi pentru că autorităţile municipale dezvoltă proiecte de reabilitare a zonei istorice, este necesar ca 119 străzi aflate în prezent în administrarea primăriilor de sector să treacă în administrarea Primăriei Capitalei.

În prezent, Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor, are în administrare 396 de străzi, nouă pasaje rutiere şi 23 de poduri. Dacă proiectul de hotărâre ar fi fost aprobat, autorităţile municipale ar fi avut în administrare 473 de artere de circulaţie, nouă pasaje rutiere, 23 de poduri şi 42 de pieţe-intersecţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici