Chircu, lui Andronescu: Posedaţi un apelativ care vă defineşte. "Abrambureala" nu mai poate continua

Deputatul PDL Doiniţa Chircu i-a transmis, marţi, ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la dezbaterea moţiunii simple pe Educaţie, că aceasta este posesoarea unui apelativ care o defineşte exact, parlamentarul democrat-liberal spunând că "abrambureala" din învăţământ nu mai poate continua.

220 afișări
Imaginea articolului Chircu, lui Andronescu: Posedaţi un apelativ care vă defineşte. "Abrambureala" nu mai poate continua

Chircu, lui Andronescu: Posedaţi un apelativ care vă defineşte. "Abrambureala" nu mai poate continua (Imagine: Marius Dumbravean / MediafaxFoto)

"Aţi ieşit din jobenul premierului Ponta tot dumneavoastră, pentru a treia oară, spre liniştea acoliţilor şi neliniştea sistemului de învăţământ pe care l-aţi bulversat de fiecare dată. Sunteţi posesoarea unui apelativ care vă defineşte exact, dar care produce societăţii grave prejudicii. Abrambureala nu mai poate continua. Pentru a treia oară sistemul de Educaţie e supus unor experimente pe spinarea noastră", a spus Chircu.

Ea a precizat că atitudinile şi deciziile lui Andronescu sunt ostile educaţiei şi nevoilor şcolii româneşti. "Minţiţi prin omisiune, dezinformaţi, susţineţi furtul intelectual, încurajaţi incompetenţa, sacrificaţi copiii de dragul voturilor adunate de PSD. Ca ministru sunteţi o simbioză între putinţă şi neputinţă. Puteţi orice, oricând, oriunde, când e vorba de interesul electoral", a mai spus Chircu.

Depuatul PDL a acuzat-o pe Andronescu de faptul că doreşte să anuleze în actualul mandat ce a făcut în precedentul. "Aţi realizat non-performanţa ca ceea ce aţi făcut într-un mandat să anulaţi în următorul. În primul mandat aţi susţinut şcolarizarea de la şase ani. Am acceptat argumentele dumneavoastră, pe care le-am susţinut şi noi. Acum sunteţi împotrivă pentru că este o prevedere a legii pe care doriţi să o desfiinţaţi", a mai spus Chircu.

Ea a mai afirmat că Andronescu este "încremenită" în trecut.

"Nu sacrificaţi copiii României pentru interese politice. Vă cerem respect, iar dacă solicitările noastre vă depăşesc, aşteptăm eliberarea Educaţiei de fantomele trecutului în care aţi rămâs încremenită, prin demisia dumneavoastră", a mai spus Chircu.

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi dimineaţă, dezbaterea moţiunii simple iniţiată de 63 de parlamentari PDL pe tema Educaţiei, intitulată "Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar", în care se solicită demisia premierului şi a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici