Chirieac nu exclude ca înregistrările discuţiilor cu Macovei să fi fost făcute chiar de şeful ANI

Bogdan Chirieac a spus că nu exclude ca înregistrările discuţiilor purtate cu Sorin Roşca Stănescu şi preşedintele ANI Cătălin Macovei să fi fost făcute chiar de şeful de la Integritate ajungând la această concluzie după ce a ascultat şi cele mai recente fragmente publicate de un cotidian central.

26 afișări
Imaginea articolului Chirieac nu exclude ca înregistrările discuţiilor cu Macovei să fi fost făcute chiar de şeful ANI

Chirieac nu exclude ca înregistrările discuţiilor cu Macovei să fi fost făcute chiar de şeful ANI (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"După ce am văzut continuarea, am stat şi am analizat lucrurile şi am ajuns la concluzia că aparatura de înregistrare era fie în maşina mea, fie asupra unui dintre noi doi", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Bogdan Chirieac referindu-se la şase noi înregistrări publicate de cotidianul Curentul care surprind discuţii între el şi Cătălin Macovei în maşina fostului jurnalist în timp ce mergeau la Snagov şi înapoi pe drumul către Bucureşti.

Chirieac a mai spus că, având în vedere faptul că primele înregistrări erau făcute la o masă de la un restaurant din Snagov, varianta existenţei unui microfon în maşină este exclusă. "Dacă într-o primă fază m-am gândit că ar putea fi vorba de înregistrări ambientale, acum îmi este clar că microfoanele nu pot fi decât asupra mea sau a asupra domnului Macovei. Eu sigur nu am avut niciun microfon", a spus Bogdan Chirieac.

Acesta a ţinut să precizeze că, deşi nu îşi mai aduce aminte exact conţinutul discuţiilor avute în maşină cu Macovei, este sigur că cel puţin unele dintre cuvintele care apar în stenograma înregistrării ca fiind spuse de el nu au fost în realitate rostite. "Este foarte posibil să fie şi o făcătură aşa cum poate fi orice înregistrare ilegală", a mai spus Chirieac.

Acesta a ţinut să adauge că, deşi îl bănuieşte pe Macovei că ar fi purtat asupra lui tehnică de înregistrare, nu poate afirma cu certitudine că Macovei ar fi cel care le-a şi dat publicităţii.

"Probabil că le-a predat respectivului serviciu secret care i-a dat tehnică şi aşa au ajuns în presă", a conchis Bogdan Chirieac.

Noi stenograme referitoare la întâlnirea Roşca Stănescu-Chirieac-Macovei au apărut, joi, în presă, de această dată discuţiile având loc între preşedintele ANI şi jurnalistul Bogdan Chirieac, atât înaintea, cât şi după întrevederea cu Sorin Roşca Stănescu.

Potrivit cotidianului Curentul, într-o primă fază, Bogdan Chirieac îi spune lui Macovei că a vorbit în seara precedentă cu Roşca Stănescu, care ar fi declarat că are două înscrisuri, "chestii olografe", care i-ar fi fost date de o fostă secretară de la ANI.

Tot Chirieac este cel care spune că, pentru a nu face publice documentele, Roşca Stănescu "vrea ceva la schimb", respectiv să se avanseze cu doarele lui Radu Berceanu şi Adriean Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici