Chirurgi britanici au uitat un pansament în corpul unei femei

Un pansament steril, de mărimea unei batiste, a fost lăsat de chirurgi în corpul unei femei, în timpul unei intervenţii pentru o naştere prin cezariană, reclamaţia femeii venind după ce spitalul primise deja un avertisment al Comisiei de Sănătate.

1 afișare
Imaginea articolului Chirurgi britanici au uitat un pansament în corpul unei femei

Sursa: www.independent.co.uk

Sahar Asma Sarfaraz, de 26 de ani, s-a plâns de dureri puternice, după naşterea primului ei copil, la Spitalul Universitar Regal Princess, din Kent, relatează, marţi, The Independent. Trei zile mai târziu, o ecografie a dezvăluit faptul că doctorii uitaseră un pansament în corpul ei. Acesta a fost îndepărtat vinerea trecută.

Trustul Bromley, al Serviciului Naţional de Sănătate, care controlează spitalele Princess, a lansat o investigaţie privind acest caz.

Soţul doamnei Sarfaraz a spus că soţia sa se plângea de dureri continue, încă de la naştere.

"Simţea că ceva o ardea şi nu era deloc plăcut. Dar ei (doctorii, n.red.) spuneau încontinuu că e normal să fie aşa după cezariană", a declarat acesta.

El a mai spus că pansamentul era îndoit în formă triunghiulară, de mărimea unei batiste. "Nu este un lucru mic pe care să-l treci cu vederea", a spus soţul pacientei.

Femeia a continuat să ia calmante pentru a suporta durerile, până când i s-a făcut ecografia.

Incidentul a avut loc după ce Comisia britanică de Sănătate a găsit pereţii şi paturile spitalului pătaţi de sânge, noptiere murdare şi straturi groase de praf pe podele saloanelor, în timpul unei inspecţii neanunţate, la sfârşitul lunii ianuarie. Comisia se va întoarce în spitalele Bromley în luna martie, pentru a verifica îmbunătăţirile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici