Chiţoiu: Preţurile gazelor naturale vor fi liberalizate în perioada 2013 - 2018

Preţurile gazelor naturale vor fi dereglementate în perioada 2013-2018, a declarat luni ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chiţoiu, după ce a primit avizul comisiilor parlamentare de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor.

466 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu: Preţurile gazelor naturale vor fi liberalizate în perioada 2013 - 2018

Chiţoiu: Preţurile gazelor naturale vor fi liberalizate în perioada 2013 - 2018 (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Renunţarea la preţurile reglementate la electricitate şi gaze este cerută de FMI şi Comisia Europeană.

În ceea ce priveşte preţurile la electricitate, procesul va începe în 2012 şi se va încheia la sfârşitul anului 2017.

Tarifele plătite de populaţie sunt reglementate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, din considerente de protecţie socială, dar Comisia Europeană şi FMI au cerut Guvernului să liberalizeze piaţa pentru a le aduce la nivelul din blocul comunitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici