Cifră record de candidaţi la balcalaureatul din Capitală

Examenul de bacalaureat din Capitală înregistrează în acest an o cifră record de participanţi, aproape 28.000 absolvenţi ai anilor terminali, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectorului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

13 afișări
Imaginea articolului Cifră record de candidaţi la balcalaureatul din Capitală

Cifră record de candidaţi la balcalaureatul din Capitală (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În această cifră sunt incluşi atât absolvenţi ai promoţiei 2007-2008, dar şi ai promoţiilor anterioare.

Candidaţii care în sesiunile precedente au promovat doar anumite discipline şi nu întregul examen vor susţine la cerere numai probele nepromovate sau la care nu au participat, a adăugat Marian Banu.

Examenul a început luni la ora 8.30, când au intrat în sală primii candidaţi în ordine alfabetică şi conform programării, iar la ora 9.00 a început evaluarea primilor absolvenţi.

Candidaţii au intrat în sală fără niciun obiect, geantă sau telefon mobil, toate acestea fiind depuse într-o sală specială, a explicat purtătorul de cuvânt.

Bacalaureatul în Bucureşti se desfăşoară în 74 de centre, iar corectarea lucrărilor de la probele scrise este realizată în 24 de centre de evaluare, a adăugat Banu.

Examenul de bacalaureat din acest an, la care s-au înscris aproximativ 230.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a, a început luni cu proba orală la Limba şi literatura română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici