Cîmpeanu: Se renunţă la mediile semestriale / Se merge pe o singură medie generală

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni că, în urma Comisiei de dialog social, s-a stabilit renunţarea la mediile semestriale în învăţământul preuniversitar, astfel că va fi încheiată o singură medie generală, la finalul anului şcolar.

1050 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu: Se renunţă la mediile semestriale / Se merge pe o singură medie generală

Cîmpeanu: Se renunţă la mediile semestriale / Se merge pe o singură medie generală

Ministrul Educaţiei a anunţat că membrii Comisiei de dialog social, întruniţi luni dimineaţa, lucrează la definitivarea regulamentului de funcţionare a învăţământului preuniversitar.

Acesta ar urma ca marţi să fie aprobat printr-un ordin al ministrului.

„Structura anului şcolar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial, iar modificarea esenţială, care a fost deja agreată este aceea că se renunţă la mediile semestriale, se renunţă la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului şcolar, iar profesorul va avea o mult mai mare autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul anului scolar”, a declarat Sortin Cîmpeanu.

Conform acestuia, numărul minim de note la fiecare materie va fi egal cu cel al numărului de ore săptămânale plus 3.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici