Cinci copii din Argeş, intoxicaţi cu antigel după ce au băut apă la şcoală, în stare stabilă

Cei cinci copii din comuna argeşeană Bârla aduşi, luni seară, la Spitalul de Urgenţă "Grigore Alexandrescu" din Capitală, cu intoxicaţie cu antigel după ce au băut apă de la chiuveta şcolii din localitate, sunt în stare stabilă şi vor rămâne internaţi în următoarele 72 de ore.

98 afișări
Imaginea articolului Cinci copii din Argeş, intoxicaţi cu antigel după ce au băut apă la şcoală, în stare stabilă

Cinci copii din Argeş, intoxicaţi cu antigel după ce au băut apă la şcoală, în stare stabilă (Imagine: Mediafax Foto)

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Grigore Alexandrescu" din Capitală, prof. dr. Coriolan Ulmeanu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că
starea elevilor este stabilă, ei primesc tratamentul specific şi vor rămâne sub strictă supravaghere în următoarele 72 de ore.

Potrivit acestuia, copiii au fost internaţi în departamentul de toxicologie. Iniţial, la această unitate medicală a fost adus, luni seară, în jurul orei 19.00, un singur elev, starea acestuia fiind considerată mai gravă, iar ulterior au fost aduşi şi ceilalţi patru copii.

"Copiii au vârste cuprinse între 7 şi 9 ani şi au băut accidental, în cursul dimenţii de luni, fiind la şcoală, apă amestecată cu antigel de la sursa de apă potabilă a şcolii", a mai spus directorul Spitalului de Urgenţă "Grigore Alexandrescu.

El a adăugat că în momentul internării s-a constatat, în urma examinării clinice şi de laborator, că elevii au semne minore de intoxicaţie şi le-a fost administrat tratament antidotic, adică alcool etilic, fiind controlată permanent starea acestora.

Cinci elevi de la Şcoala Generală din comuna argeşeană Bârla au ajuns la spital, luni seară, după ce au băut apă de la chiuveta din şcoală şi li s-a făcut rău, ei având dureri de cap şi vărsături.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş spun că primele cercetări la Şcoala Generală din Bârla relevă o neglijenţă în serviciu a lucrătorilor unei firme care a pus în funcţiune, luni, centrala termică a unităţii de învăţământ.

"Din cercetările noastre reiese că angajaţii firmei au omis să monteze supapa de delimitare a reţelei termice faţă de reţeaua de apa potabilă, astfel încât apa din calorifere a ajuns la robinetul şcolii, ca apă potabilă. Am anunţat Autoritatea de Sănătate Publică, am informat Ministerul şi Prefectura despre situaţia creată, iar marţi, ancheta va continua la firma la care lucrează persoanele respective, care puteau provoca o tragedie", a declarat, luni seară, profesorul Gabriel Bratu, inspector şcolar general al ISJ Argeş.

Potrivit şefului Serviciului de Ambulanţă Argeş, dr. Luminiţa Paul, din cauza unui robinet montat incorect antigelul din centrala termică a ajuns în conducta de apă a şcolii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici