Cinci persoane reţinute pentru evaziune cu carne, după percheziţii în magazine din Capitală. Peste 3,5 tone de carne au fost confiscate

Cinci persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii la magazine şi carmangerii din Capitală, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune prin vânzarea la negru a unor cantităţi de carne care trebuiau să ajungă la hipermarketuri, prejudiciul produs fiind de 1,5 milioane euro.

908 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane reţinute pentru evaziune cu carne, după percheziţii în magazine din Capitală. Peste 3,5 tone de carne au fost confiscate

Cinci persoane reţinute pentru evaziune cu carne, după percheziţii în magazine din Capitală (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Peste 3,5 tone de carne, confiscate de la o reţea de evazionişti

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Sector 6 au confiscat 15.500 de euro, 110.000 de lei şi 3,5 tone de carne în urma celor şapte percheziţii organizate, marţi seară, pentru destructurarea unei reţele specializate în evaziune fiscală, potrivit Poliţiei Capitalei.

Conform sursei citate, în perioada aprilie - mai, poliţiştii bucureşteni au urmărit un grup din care făceau parte 11 persoane - o femeie şi 10 bărbaţi -, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, despre care existau bănuieli că fac evaziune fiscală.

Marţi seară, doi dintre membrii grupului au fost prinşi în flagrant în timp ce transferau, dintr-o autoutilitară în alta, 1,2 tone de carne.

Simultan cu această acţiune, au fost făcute şapte percheziţii la adresele celor doi bărbaţi prinşi în flagrant, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi la sediile a patru societăţi comerciale.

În urma percheziţiilor au fost ridicate acte, 15.500 de euro, respectiv 110.000 de lei, trei laptopuri şi 3,5 tone de carne de diferite sortimente, pentru care nu existau documente de provenienţă. Totodată, au fost indisponibilizate şi două maşini, folosite de membrii grupării.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 6 au făcut, marţi seară, şapte percheziţii şi au pus în aplicare 15 mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt vizaţi şoferi ai unei firme de transport şi angajaţi ai unei reţele de hipermarketuri din Capitală.

Cele 15 persoane au fost audiate de anchetatori în noaptea de marţi spre miercuri, cinci dintre acestea fiind reţinute, iar în cazul altor patru fiind luată măsura controlului judiciar, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliţia Capitalei.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, reprezentanţi ai unei firme de transport care ducea carne la o reţea de supermarketuri ar fi făcut o înţelegere cu angajaţii magazinelor şi le-ar fi predat la livrare doar 75 la sută din marfă. Restul de 25 la sută din cantitatea de carne care trebuia livrată rămânea în maşinile de transport şi era vândută la un preţ mai bun altor clienţi.

În acest fel, reţeaua de hipermarketuri ar fi fost prejudiciată cu peste un milion de euro, iar bugetul de stat cu 400.000 de euro, ca urmare a evaziunii fiscale produse prin vânzarea cărnii la negru, potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei.

Cercetările în această cauză au început după ce patronul firmei de distribuţie a cărnii a anunţat poliţia că are suspiciuni legate de comiterea unei infracţiuni.

Potrivit anchetatorilor, cel care coordona gruparea era chiar patronul societăţii de transport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici