Cine e şi ce face Mihail Dumitru, românul care are pe mână un buget de 50 de miliarde de euro

Gândul va prezenta câţiva români despre care "ţara" ştie mai puţin, dar care se află în poziţii-cheie de decizie în cadrul Comisiei Europene. Cu toţii au avut acelaşi parcurs până să ocupe un post de conducere la Comisie: foarte mulţi ani de experienţă şi până la nouă luni de probe şi interviuri la Comisia Europeană.

1015 afișări
Imaginea articolului Cine e şi ce face Mihail Dumitru, românul care are pe mână un buget de 50 de miliarde de euro

Cine e şi ce face Mihail Dumitru, românul care are pe mână un buget de 50 de miliarde de euro (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Acum, au puterea de a influenţa mersul Uniunii Europene, iar politicile pe care le creează ei ne afectează pe toţi. Oficial, aceşti funcţionari din vârful Comisiei Europene nu reprezintă ţara. Cu toate acestea, fiecare dintre ei ne-a mărturisit că simte că face un bine României.

Primul dintre românii cel mai bine plasaţi în CE prezentaţi de gândul este Mihail Dumitru, om care are pe mână 50 de miliarde de euro.

Mihail Dumitru este directorul Programelor de Dezvoltare Rurală, o direcţie care aparţine de Directoratul General (DG, echivalentul unui minister naţional) de Agricultură şi Dezvoltare Rurală. A fost printre primii români care au lucrat cu Comisia Europeană, ceea ce se întâmpla la jumătatea anilor '90. Mihail Dumtru a fost, pentru mai puţin de un an (decembrie 2009- septembrie 2010), ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Se mândreşte că, în afară de funcţia de la Minister, a obţinut fiecare post în urma unor concursuri. Aşa a ajuns, în ianuarie 2011, director la Comisia Europeană, după luni de zile de probe în care a reuşit să eclipseze peste 100 de contracandidaţi. Acum, gestionează programe de 50 de miliarde de euro, adică echivalentul a 35% din PIB-ul României.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici