Cine este şeful CNSSU, comitetul care va decide ce vom putea face în starea de alertă

  • Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă este condus de ministrul de Interne
  • Ministrul de Interne este cel care aprobă planurile strategice pentru prevenirea tuturor riscurilor
  • Din acest Comitet fac parte Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii dar şi SRI, SPP şi STS
1387 afișări
Imaginea articolului Cine este şeful CNSSU, comitetul care va decide ce vom putea face în starea de alertă

Cine este omul care va decide ce vom putea face în starea de alertă

 

Ştii deja că, pe perioada stării de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă ia deciziile privind restricţii. Dar te-ai întrebat cine conduce acest organism şi ia parte la deciziile luate de CNSSU?

Potrivit HG 94/2014, Comitetul este condus de vice-premierul pentru securitate naţională, dar având în vedere structura actuală a Guvernului, unde nu există un astfel de demnitar, postul de conducere revine ministrului de Interne. Concret, ministrul de Interne, Marcel Vela, este cel care convoacă şedinţele CNSSU, dar care şi aprobă planurile strategice pentru prevenirea tuturor riscurilor care pot fi gestionate de Comitetul national.

Potrivit legii, toate hotărârile din perioada stării de alertă sunt luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă pentru limitarea extinderii epidemiei. Din cadrul CNSSU fac parte Ministerul de Interne, Ministerul Apărării condus de Nicolae Ciucă, Ministerul Sănătăţii, condus de Nelu Tătaru dar şi alte ministere, precum şi SRI, SPP sau STS.  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici