Cine pe cine a trădat în Afganistan? - Răzvan Theodorescu, vicepreşedintele Academiei Române: ,,Este un eşec al politicii americane, un eşec teribil! Ce pot eu să cred, când cel mai important aliat strategic, face aşa ceva?”

  • Răzvan Theodorescu: ,,Faptul că americanii au lăsat o naţiune întreagă în mâna acestor talibani când puteau să nu o facă, este un clopoţel de alarmă pentru NATO.”.
  • Răzvan Theodorescu: ,,Afganii au fost, până la urmă, lăsaţi în voia sorţii. În momentul de faţă, afganii au fost părăsiţi”.
  • Răzvan Theodorescu: ,,Naţiunea noastră este văzută, îmi pare rău s-o spun ca o naţiune, pe alocuri, de trădători. Noi am ajuns la remorcă”.
  • Răzvan Theodorescu: ,,Uneori, admir poziţia Poloniei, admir poziţia Ungariei în sistemul acesta al NATO şi al UE”.
2687 afișări
Imaginea articolului Cine pe cine a trădat în Afganistan? - Răzvan Theodorescu, vicepreşedintele Academiei Române: ,,Este un eşec al politicii americane, un eşec teribil!  Ce pot eu să cred, când cel mai important aliat strategic, face aşa ceva?”

Cine pe cine a trădat în Afganistan? - Răzvan Theodorescu, vicepreşedintele Academiei Române: ,,Este un eşec al politicii americane, un eşec teribil! Ce pot eu să cred, când cel mai important aliat strategic, face aşa ceva?”

Autor: Mara Răducanu

Invitat în emisiunea ,,InSecuritate”, de la Aleph News,  Răzvan Theodorescu, vicepreşedintele Academiei Române, a vorbit despre dezastrul din Afganistan - acolo unde, după 20 de ani de prezenţă militară americană, culminată cu retragerea trupelor NATO - talibanii cuceresc oraş după oraş. Aşadar, cine pe cine a trădat sau a ajutat în Afganistan şi încotro se îndreaptă lucrurile?

Răzvan T.: ,,Ce pot eu să cred, când cel mai important aliat strategic face aşa ceva?”

,,Este limpede că este un eşec al politicii americane, un eşec teribil. Aşa se vede după banii care au fost cheltuiţi, după tot ce a însemnat prezenţa americană în Afganistan. Afganii au fost, până la urmă, lăsaţi în voia sorţii. În momentul de faţă, afganii au fost părăsiţi. Până la urmă, au fost trădaţi. Faptul că americanii au lăsat o naţiune întreagă în mâna acestor talibani când puteau să nu o facă, este un clopoţel de alarmă pentru NATO. Ce pot eu să cred, când cel mai important aliat strategic face aşa ceva?”

Răzvan Theodorescu: ,,Noi am ajuns la remorcă!”

În contextul discuţiei despre trădare şi trădări, profesorul Răzvan Theodorescu a argumentat de ce naţiunea română a fost percepută, de-a lungul istoriei sale, ca fiind una de trădători.

,,Naţiunea noastră este văzută, îmi pare rău s-o spun ca o naţiune, pe alocuri, de trădători. Totul este ca politica noastră externă să fie o politică mlădiosă, inteligenţă, să nu fim la remorcă. Noi am ajuns la remorcă. La o remorcă la care nu este Polonia, la care nu este mult înjuratul la noi, Viktor Orban.”

Răzvan Theodorescu, despre Polonia şi Ungaria: ,,Au o anumită demnitate!”

,,Uneori, admir poziţia Poloniei, admir Ungariei în sistemul acesta al NATO şi al UE. Au o anume demnitate. Şi-au avut statul desfiinţat, împărţit între marile puteri. Ei au avut două posibilităţi: să creeze o emigraţie puternică sau să lupte cu imperiile din jur. Românii nu au fost în situaţia asta. Ar trebui mai multă demnitate!”, conchide Răzvan Theodorescu.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici