Cioabă vrea centre de ajutor pentru rromii care migrează în ţările UE

Florin Cioabă, autointitulat rege al romilor, a declarat că autorităţile din România ar fi trebuit să se gândească la ce probleme va ridica integrarea în UE, făcând referire la deschiderea graniţelor, şi a spus că îşi doreşte înfiinţarea unor centre de ajutor pentru romii care migrează în state UE.

1 afișare
Imaginea articolului Cioabă vrea centre de ajutor pentru rromii care migrează în ţările UE

Cioabă vrea centre de ajutor pentru rromii care migrează în ţările UE

"A fost un val al migrării populaţiei către Europa. Nu numai romii au plecat după deschiderea graniţelor, ci şi românii. Cred că şi acum mai există această problemă. Dacă oamenii nu sunt ajutaţi aici în ţară să ducă un trai decent, vor pleca. Cei care au fost săraci aici au plecat deja. Noi trebuie să-i ajutăm să se integreze în statele în care s-au dus. UE şi România trebuiau să se gândească că cei săraci vor pleca. Nu este o problemă simplă: ne integrăm şi gata. Oamenii s-au dus acolo crezând că este Ţara Făgăduinţei, dar au dat de probleme mai mari decât acasă. Statul român trebuia să se gândească ce se va întâmpla după deschiderea graniţelor”, a declarat, luni, Florin Cioabă, preşedintele Centrului Creştin al Romilor din România, autointitulat rege al romilor de pretutindeni.

Florin Cioabă susţine că se gândeşte la cei care au ajuns în diferite state şi au rămas fără bani, iar autorităţile nu îi ajută cu nimic şi au ajuns pe mâna unor organizaţii care mai mult au profitat de ei.

"Au ajuns să facă trotuarul şi să-şi dea foc. La ambasade nu răspunde nimeni şi sunt lăsaţi de izbelişte. Cred ar trebui să existe nişte centre de ajutorare şi de îndrumare a lor în toate statele. Nu numai pentru romi ar trebui aceste centre, dar în special pentru ei”, a mai declarat Florin Cioabă.

Potrivit acestuia, o listă cu propuneri de îmbunătăţire a situaţiei romilor din afara ţării şi detalii despre centrele de ajutor a fost trimisă în 5 august către Ministerul român de Externe, care le-a luat în dezbatere împreună cu ambasadorii României.

Florin Cioabă a mai spus că nu se poate şti cu exactitate numărul romilor din România care se află în afara ţării, dar estimează că este vorba despre câteva zeci de mii.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici